Alla inlägg under maj 2011

Av siggemckvack - 17 maj 2011 19:44

I söndags tog vi med oss Frida och Philip till Bergs slussar vid Göta kanal. Tyvärr var det lite tidigt på säsongen så inga båtar slussade. Men vi hade det rätt bra ändå.


Sigge sov en stund:

 

Vackert väder vid kanalbanken:

 

På en slussport:  

Sommar!:  

Glasspaus:  

Mera pappa:  

Av siggemckvack - 16 maj 2011 20:38

I kväll efter maten gick familjen ut i trädgården. Vi tittade om något växt upp i pallkragarna. Bara salladen tittade fram lite försiktigt, och så syns ju rabarbern också:  

Beundrade vårt nya (halvfärdiga) staket: 

 

Myste lite:

 

Undersökte linslocket på kameran och kom väldigt nära:

 

Såg en hoppfull katt:  

Kände på tulpanknoppar (De växer på norrsidan, det är därför de inte blommar än):

 

Provkörde nyförvärvet:

 

En rätt bra kväll med andra ord!

Av siggemckvack - 15 maj 2011 16:27

Moster Frida & company har varit här i helgen. Vi har haft det supermysigt, med inköp av fyrhjuling, storhandling, bakning, grillning, bastubad, besök vid Bergs slussar mm.


Sigge och Philip kommer bra överens:  

Sigge tyckte att det var kul med lite nya skor i hallen att leka med:

  

De passade bra i hans leklåda också:

 

Av siggemckvack - 8 maj 2011 19:46

Helgens projekt var att bygga ett staket runt pool och uteplats. Det gick jättebra och verkligen snabbt. Nu återstår bara två grindar samt en snutt där staketet ska förbindas med bastun. Här är lite bilder från igår (vi har alltså hunnit längre nu):

 

 

 

Sigge hittade en sandhög. Han ville aldrig gå därifrån.

      

        

Av siggemckvack - 7 maj 2011 17:36

Förra helgen när vi hade barnen här ropade Rebecka att jag måste komma och ta kort på Sigge. Hon tyckte att han såg så söt ut i den stora fåtöljen. Så här blev bilden:

Uppnosig? Jag? Varför tror du det?  

Av siggemckvack - 5 maj 2011 19:44

Igår var Sigge och Daniel till BVC för obligatorisk mätning och väging, samt vaccinering. Sigge gillar BVC. Där finns så många roliga leksaker, och andra spännande saker. Skönt att han inte förknippar stället med sprutor eller annat otyg som han råkat ut för där.


Vaccineringen var mot mässling, påssjuka och röda hund. Sigge blev lite ledsen när de stack honom men det gick fort över enligt Daniel.


Vikt: 9.630 g

Längd: 77 cm


Han är ju ganska liten vår Sigge, men följer sin kurva.


Sen tittade de lite på hans hudutslag som han haft i några månader och som vi smörjer med mjukgörande salva och kortison. De vet inte vad det kan vara, men tror att det kanske är överkänsliget mot nåt färgämne eller liknande. Vi väntar på en tid till barnallergicentrum på sjukhuset så att de kan kolla upp honom ordentligt. Jag blir ju givetvis orolig att det är psoriasis, eftersom jag har det. Men det verkar ingen annan vara orolig för så jag får väl hålla mig lugn jag med. :o)


 

Nu i veckan fick vi erbjudande om förskoleplats till Sigge. Det blev hur bra som helst, då vi fick plats på precis den förskola vi önskat i första hand. Så den 8 augusti börjar Sigge här:

 

Bilden är lånad från

http://linkoping.se/sv/Skola-barnomsorg/Forskoleverksamhet/Forskolor-A-O-ny/






Av siggemckvack - 4 maj 2011 19:30

Så här kul hade Sigge när det var dags för kvällsrutinerna härom kvällen. Ber om ursäkt för skakig filmning. Det beror på att det var svårt att "nysa" och kontrollera kameran samtidigt.    


Presentation


Sigge föddes 15 februari 2010 och Svea 18 september 2012. Bloggen finns för familj och vänner som inte har möjlighet att träffa Sigge och Svea så ofta, men andra nyfikna är förstås också välkomna! Jag som skriver är mamma Emma.

Sigge

Lilypie Kids Birthday tickers

Svea

Lilypie Third Birthday tickers

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4 5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16 17 18
19
20 21 22
23 24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik

Kategorier


Skapa flashcards