Alla inlägg under augusti 2012

Av siggemckvack - 23 augusti 2012 20:21

Kom att tänka på att jag för några månader sen (omkring Sigges 2-års dag tror jag) gjorde en lista här på bloggen med alla de ord Sigge använde vid den tiden. Nu, ca 6 månader senare, skulle det vara helt omöjligt att göra en sån lista. Sigge pratar och pratar och det kommer nya ord varje dag känns det som. Alla ord är inte helt tydliga för andra än Daniel och mig (tex så betyder mull och fao, banan och varmt), men de allra flesta går nog ändå att förstå. Nu kan han sätta ihop orden till små meningar som tex "jag åsså vattna blomma". 


Sen blir man förvånad över vad han kan och förstår ibland. Man undrar var han har lärt sig vissa saker. För ett par veckor sen var vi in i en djuraffär och tittade då på kaninerna och fåglarna bla. Vi stod en stund och tittade på en mus. "Titta, musen sitter och äter" sa jag. "Äter ost" sa Sigge då. Jag vet inte att vi har pratat om vad möss gillar, eller läst nån bok där det kan ha stått, så man blir ju nyfiken var det kommer ifrån. Kanske förskolan? 


I går morse frågade Sigge efter pappa. "Pappa jobbar" svarade jag. "Pappa tvättar bilar" sa Sigge då. Även om Daniel inte gillar när folk tror att han bara tvättar bilar så måste man ju säga att för en 2,5-åring var det mitt i prick. Tänk vad han förstår! Fast så säger väl alla föräldrar om sina barn.... :o)

Av siggemckvack - 21 augusti 2012 17:19

Jag och Sigge äter en väldigt lätt middag och diskuterar matsmältningen. Han är med på noterna - man tar en tugga, tuggar och sväljer. Maten åker ner i halsen och till magen och sen blir det bajs som kommer ut i toan eller blöjan. Han upprepar det för varje tugga. Halsen, magen, bajs.

Av siggemckvack - 19 augusti 2012 21:45

Idag var vi en snabbis och besökte en 4H-gård i närheten. Det var väldigt uppskattat av iaf Sigge och Rebecka. Joakim var inte lika förtjust, men hängde med iaf. Där fanns kaniner, myskankor, ovanliga höns, dvärggetter, grisar, hästar, en åsna och en tjur.

 

Av siggemckvack - 19 augusti 2012 20:26

I går kom Joakim och Rebecka hit och har stannat tills idag. Jättemysigt att få rå om dem som förr i tiden. :o) Sigge har verkligen uppskattat att ha dem här, oj vad han har lekt! De har målat, byggt koja och busat massor. Vi hade en riktig myskväll med mat som alla tyckte om, bad och bastu, och när Sigge somnat tog vi fram smågodis och Tintinfilmen som vi hyrt. Den var riktigt bra, även fast jag somnade. Jag kan bli så himla trött nuför tiden så det är inget som kan hindra mig från att somna. En runda till Citygross och några andra affärer på Mobilia hann vi visst också med mitt på dan.


 

Av siggemckvack - 19 augusti 2012 17:45

När man ställer sig och diskar plastpåsar

Av siggemckvack - 18 augusti 2012 11:17

Vi har haft några dagar med riktigt härligt väder, och förstås fina kvällar. Dessutom har Sigges mormor varit här ett par dagar. En kväll var vi ute i trädgården ända till sängdags för Sigge. Han lekte i sandlådan och höll koll på skördetröskan som arbetade på åkern på andra sidan om grannarnas trädgård. Dessutom upptäckte han och mormor att de första prydnadspumporna kommit!


 

Av siggemckvack - 17 augusti 2012 15:15

Jag råkade "smitta" Sigge med en gammal låt som jag gick och sjöng på en morgon.


 

Tyvärr förstörde jag hans klockrena boy, boy, boys när jag började sjunga själv här i filmsnutten. Men i början hör man iaf. Här är originalet:

Av siggemckvack - 17 augusti 2012 10:00

Det här är Sigges docka Stefan:


 

Presentation


Sigge föddes 15 februari 2010 och Svea 18 september 2012. Bloggen finns för familj och vänner som inte har möjlighet att träffa Sigge och Svea så ofta, men andra nyfikna är förstås också välkomna! Jag som skriver är mamma Emma.

Sigge

Lilypie Kids Birthday tickers

Svea

Lilypie Third Birthday tickers

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4 5
6 7 8 9
10
11
12
13 14 15 16 17 18 19
20
21
22
23 24
25
26
27 28 29 30 31
<<< Augusti 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards