Direktlänk till inlägg 6 september 2012

Senaste dagarna

Av siggemckvack - 6 september 2012 09:44

Det har blivit lite dåligt bloggat i veckan. Det beror inte på att vi inte gör nåt om dagarna - tvärtom. Jag försöker hålla mig och Sigge sysselsatta så mycket som möjligt så att tiden ska gå fort.


I måndags var jag på vattengympa, och det är ett halvdagsprojekt. Med bilresan fram och tillbaka, tid för att hitta parkering på ett svårt ställe, byta om och duscha, och så två timmars vattengympa/prat, försvinner lätt fyra timmar. Från och med den här veckan går Sigge 15 timmar i veckan på förskolan och inte alls på måndagar, men som tur är ställde farfar upp som barnvakt den här eftermiddagen. Det är Freja barnmorskemottagning som håller i vattengympan.  Det är ett privat företag som består av fem barnmorskor som alla jobbar halvtid på förlossningen och halvtid på Freja (som också anordnar födslokurser, yoga, massage mm). Åsa, som håller i passet på måndagar, var den barnmorska som var med när Sigge föddes så det är lite extra roligt att träffa henne igen. 


I tisdags hade jag delar av Tisdagsgruppen på besök hela dagen. Vi var ca 6 vuxna och, i alla fall på eftermiddagen 9 barn. Fullt hus med andra ord! Men det är roligt att träffas. Sigge minns ju inte riktigt att vi har umgåtts med de här människorna väldigt mycket när han var liten, så han var lite tillbakadragen och ville gärna sitta i mitt knä vilket inte är likt honom. Men det blev ju så många på en gång. Det lossnade lite på eftermiddagen ändå. 


På kvällen "överraskade" jag Daniel med en packad väska och sa att han skulle iväg på Pappavattengympa. Han blev nog lite skeptisk först, men höll rätt god min måste jag säga. Det var Freja som hade ordnat en träff för bara pappor, där de fick prova på samma vattengympapass som vi mammor brukar köra och sen prata och diskutera inför förlossningen. Få lite tips av barnmorskan osv. Sen dracks det visst öl och åts ölkorv, samt badades bastu också. Det brukar inte vi mammor göra... Daniel var nöjd med kvällen när han kom hem. 


I går, onsdag, var det dags för Sigges första dag på förskolan på en hel vecka. Det märktes lite att han varit borta för han skuttade inte in lika obekymrat som vanligt. Fröken Therese tog honom i famnen och då gick det bra. Sigge går tre dagar i veckan mellan 9 och 14. Sen åkte jag hem och undrade vad jag skulle göra här hemma helt själv, men det hade jag inte behövt oroa mig för. Tiden flög iväg. Jag läste, kollade på ett inspelat TV-program, satt vid datorn, fikade mm. 


När jag hämtat Sigge åkte vi direkt hem till Sigges kompis Oscar och hans mamma och lillasyster. Där var även ytterligare en kompis till killarna, Alva, med sin mamma och lillebror. Vi fikade och pratade och barnen lekte. Sen åkte Alva med familj hem, och Sigge och jag stannade på middag. Jättegod kött- och grönsakssoppa. Tack för det Jennie!


Fullt upp som sagt! I eftermiddag väntar en tur till ett motionsområde där vi ska träffa massa andra barn och föräldrar och grilla korv. 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av siggemckvack - 14 maj 2015 21:20


 

Av siggemckvack - 14 maj 2015 20:47

  Här har vi haft härligt väder idag. Lite blåsigt, men soligt och skönt. Förmiddagen ägande jag åt att skrubba och gno på uteplatsen. Bort med pollen, spindelväv och gamla torra löv. Och så fram med dynor, solsängar och lite blommor. Så här sent f...

Av siggemckvack - 10 maj 2015 20:44


Sigge funderar: - hur kunde mammorna komma efter dinosaurierna? -Ja du, det kan man undra, sa jag. Men papporna då hur tror du de kom? - Från magen såklart! Sigge bygger och bygger med sitt lego. Den här båten satt han och utvecklade och bygde ...

Av siggemckvack - 9 maj 2015 23:09

Bara roligt har vi haft idag. Sigge och jag blev hämtade av Sigges kompis Alma och hennes mamma och syster på förmiddagen. Vi åkte till Leos lekland. Tack vare det fina vädret var där väldigt lugnt och folktomt. Efter ett par timmars lek och lite lun...

Av siggemckvack - 6 maj 2015 21:49


Jag kommer i säng alldeles för sent om kvällarna vilket jag bittert ångrar när klockan ringer 05.30. Men det finns ju så mycket kul man vill hinna med på kvällen! Ikväll har jag hängt med två kompisar och blivit bjuden på mat och rabarberpaj, och igå...

Presentation


Sigge föddes 15 februari 2010 och Svea 18 september 2012. Bloggen finns för familj och vänner som inte har möjlighet att träffa Sigge och Svea så ofta, men andra nyfikna är förstås också välkomna! Jag som skriver är mamma Emma.

Sigge

Lilypie Kids Birthday tickers

Svea

Lilypie Third Birthday tickers

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4
5
6 7 8 9
10 11 12 13
14
15 16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26 27 28 29 30
<<< September 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards