Alla inlägg under september 2012

Av siggemckvack - 13 september 2012 09:47

Idag undrar jag vad jag utsätter Sigge för egentligen. När jag lämnade honom på förskolan blev han jätteledsen och sparkade och grät och sträckte armarna efter mig när jag gick. Efter sommaren har ju Sigge trivts så himla bra på förskolan och liksom skuttat in och knappt haft tid att säga hej då. Han trivdes tidigare också, men både fröknarna och jag märkte att han liksom funnit sin plats. Men nu, sen han började gå 15 timmar i veckan, 5 timmar om dagen onsdag till fredag, har han varit lite mer reserverad och inte alltid så glad vid lämning. Idag tog verkligen priset. Det kändes inte alls roligt att gå därifrån. Så får man dåligt samvete, för jag skulle ju kunna ha honom hemma. Men så tänker jag att på lång sikt är det ju knappast en bra lösning att han får vara hemma. Bättre då att han snabbt får komma in i de nya rutinerna. 


Snart kommer lillasyster också, och då blir det en stor förändring till för Sigge. Förändringar både hemma och på förskolan samtidigt, de platser där man ska känna sig trygg. Dessutom tror jag inte att Sigge får vara på förskolan de tio dagar som Daniel kommer vara hemma efter förlossningen. Självklart mysigt för oss att få vara tillsammans hela familjen, men hur blir det för Sigge när han ska tillbaka till förskolan efter två veckor hemma när det redan nu är jobbigt?


Man kan ju tycka att jag som förskollärare skulle vara lugnare, jag har ju sett precis det här hos andra barn. Men det är ändå skillnad när det är ens eget barn, då har man svårt att bortse från sina egna känslor. Fast jag tänker att det nog kommer ordna till sig så småningom. Det är bara lite jobbigt innan vi når dit. 

ANNONS
Av siggemckvack - 13 september 2012 07:54

Banan- och havtornsmoothie är gott!

ANNONS
Av siggemckvack - 12 september 2012 13:45

Plockar havtorn hos grannen. Mycket jobb för lite bär. Får fortsätta i morgon för nu är det dags att hämta sötnöten.

Av siggemckvack - 12 september 2012 11:44

Vi har blivit med lekstuga! Nu gäller det bara att få hem den på lämpligt sätt också.

Av siggemckvack - 11 september 2012 16:28

Jaha, det var ju idag bebisen skulle komma enligt det beräknade datumet. Än så länge verkar det inte bli nån idag. 

  Vi är hur som helst redo, så hon får gärna komma när hon vill nu. Ju förr desto bättre....

     

   
Av siggemckvack - 11 september 2012 08:30

I går när jag var på vattengympa fick Sigge vara hos farfar några timmar, något som ingen av dem har något emot - tvärt om. De hade varit i en skogsdunge, ätit persika och citronmuffins, myst vid TV:n mm. När jag kom lektes det på framsidan i den varma solen. Termometern i bilen visade på härliga 24 grader kl 17.

  Vattengympaledaren Åsa skojade förresten (hoppas jag åtminstone!) och sa att jag nog skulle komma på vattengympan nästa vecka också, för jag var alldeles för smidig för att det ska vara dags än....
Av siggemckvack - 10 september 2012 19:17

I går var vi en tur till Vadstena där vi även mötte upp våra vänner Caroline och Filip och deras två tjejer. Vi hade inte setts på jättelänge, så det var verkligen på tiden att vi träffades! När vi kom fram var det jättefint väder och varmt. Vi tog en liten promenad runt slottet och tittade på båtar mm. Sen började barnen fråga efter glass (som de blivit lovade innan), så det var lika bra att gå till glasskiosken. Väldigt god glass, men tyvärr försvann det fina vädret när vi satt där och slogs med envisa getingar. Sen gick vi till en lekpark så barnen fick leka. De hade väldigt roligt och Sigge sprang efter deras stora tjej Miranda, 4 år, och härmade precis allt hon gjorde. Hon halkade på gruset när de sprang tex och då slängde sig Sigge ner på exakt samma ställe. Jag var dålig på att fota, men några lekbilder blev det på Sigge och pappa:  

Av siggemckvack - 9 september 2012 17:03

...med persika

Presentation


Sigge föddes 15 februari 2010 och Svea 18 september 2012. Bloggen finns för familj och vänner som inte har möjlighet att träffa Sigge och Svea så ofta, men andra nyfikna är förstås också välkomna! Jag som skriver är mamma Emma.

Sigge

Lilypie Kids Birthday tickers

Svea

Lilypie Third Birthday tickers

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4
5
6 7 8 9
10 11 12 13
14
15 16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26 27 28 29 30
<<< September 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Sigge & Svea med Blogkeen
Följ Sigge & Svea med Bloglovin'

Kategorier


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se