Alla inlägg under september 2012

Av siggemckvack - 8 september 2012 18:29

Kan det vara sommarens sista grillning? Hoppas inte för det var sååå gott.

ANNONS

Mys

Av siggemckvack - 8 september 2012 17:28


ANNONS
Av siggemckvack - 7 september 2012 15:32

Hela den här högen har vi läst. Kul!

Av siggemckvack - 6 september 2012 16:45

Åh så mysigt att vara ute i solen, grilla korv och träffa vänner.

Av siggemckvack - 6 september 2012 09:44

Det har blivit lite dåligt bloggat i veckan. Det beror inte på att vi inte gör nåt om dagarna - tvärtom. Jag försöker hålla mig och Sigge sysselsatta så mycket som möjligt så att tiden ska gå fort.


I måndags var jag på vattengympa, och det är ett halvdagsprojekt. Med bilresan fram och tillbaka, tid för att hitta parkering på ett svårt ställe, byta om och duscha, och så två timmars vattengympa/prat, försvinner lätt fyra timmar. Från och med den här veckan går Sigge 15 timmar i veckan på förskolan och inte alls på måndagar, men som tur är ställde farfar upp som barnvakt den här eftermiddagen. Det är Freja barnmorskemottagning som håller i vattengympan.  Det är ett privat företag som består av fem barnmorskor som alla jobbar halvtid på förlossningen och halvtid på Freja (som också anordnar födslokurser, yoga, massage mm). Åsa, som håller i passet på måndagar, var den barnmorska som var med när Sigge föddes så det är lite extra roligt att träffa henne igen. 


I tisdags hade jag delar av Tisdagsgruppen på besök hela dagen. Vi var ca 6 vuxna och, i alla fall på eftermiddagen 9 barn. Fullt hus med andra ord! Men det är roligt att träffas. Sigge minns ju inte riktigt att vi har umgåtts med de här människorna väldigt mycket när han var liten, så han var lite tillbakadragen och ville gärna sitta i mitt knä vilket inte är likt honom. Men det blev ju så många på en gång. Det lossnade lite på eftermiddagen ändå. 


På kvällen "överraskade" jag Daniel med en packad väska och sa att han skulle iväg på Pappavattengympa. Han blev nog lite skeptisk först, men höll rätt god min måste jag säga. Det var Freja som hade ordnat en träff för bara pappor, där de fick prova på samma vattengympapass som vi mammor brukar köra och sen prata och diskutera inför förlossningen. Få lite tips av barnmorskan osv. Sen dracks det visst öl och åts ölkorv, samt badades bastu också. Det brukar inte vi mammor göra... Daniel var nöjd med kvällen när han kom hem. 


I går, onsdag, var det dags för Sigges första dag på förskolan på en hel vecka. Det märktes lite att han varit borta för han skuttade inte in lika obekymrat som vanligt. Fröken Therese tog honom i famnen och då gick det bra. Sigge går tre dagar i veckan mellan 9 och 14. Sen åkte jag hem och undrade vad jag skulle göra här hemma helt själv, men det hade jag inte behövt oroa mig för. Tiden flög iväg. Jag läste, kollade på ett inspelat TV-program, satt vid datorn, fikade mm. 


När jag hämtat Sigge åkte vi direkt hem till Sigges kompis Oscar och hans mamma och lillasyster. Där var även ytterligare en kompis till killarna, Alva, med sin mamma och lillebror. Vi fikade och pratade och barnen lekte. Sen åkte Alva med familj hem, och Sigge och jag stannade på middag. Jättegod kött- och grönsakssoppa. Tack för det Jennie!


Fullt upp som sagt! I eftermiddag väntar en tur till ett motionsområde där vi ska träffa massa andra barn och föräldrar och grilla korv. 

Av siggemckvack - 4 september 2012 09:44

säger Sigge

Av siggemckvack - 3 september 2012 22:21

Den här dagen i förra graviditeten föddes Sigge, vecka 38+5. Strax efter kl halv 10 på förmiddagen kom han. Det betyder att jag aldrig har varit så gravid som jag är nu, kan man säga.   


Det jobbiga är att nu tycker jag ju att jag går på övertid, och så kan det faktiskt vara hela tre veckor kvar. Fast tre veckor är väl inte så himla mycket det heller egentligen, men man förlorar perspektivet när man går och väntar. Min taktik är att hitta på så mycket roligt/aktiviteter som möjligt så att tiden går fort.


Idag har jag varit på vattengympa för gravida. Det är fjärde veckan som jag går på det. Skönt att kunna röra på sig hyfsat obehindrat för en stund. Sen är det trevligt att träffa andra gravida och babbla och fika ihop också. Det är en barnmorska som håller i passet och i diskussionerna före och efter, och det är faktiskt barnmorskan Åsa som var med oss när Sigge föddes. 

Presentation


Sigge föddes 15 februari 2010 och Svea 18 september 2012. Bloggen finns för familj och vänner som inte har möjlighet att träffa Sigge och Svea så ofta, men andra nyfikna är förstås också välkomna! Jag som skriver är mamma Emma.

Sigge

Lilypie Kids Birthday tickers

Svea

Lilypie Third Birthday tickers

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4
5
6 7 8 9
10 11 12 13
14
15 16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26 27 28 29 30
<<< September 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Sigge & Svea med Blogkeen
Följ Sigge & Svea med Bloglovin'

Kategorier


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se