Alla inlägg under oktober 2012

Av siggemckvack - 9 oktober 2012 10:04

Somnade på mattan där jag la henne medan jag hjälpte Sigge ta på kläder.

ANNONS
Av siggemckvack - 8 oktober 2012 21:04

 

ANNONS
Av siggemckvack - 8 oktober 2012 10:47


Av siggemckvack - 7 oktober 2012 15:07

från Motala där vi varit på motormuseet med morfar och Anna-Lena. Tack för den goda lunchen Ananas!!

Ute

Av siggemckvack - 5 oktober 2012 14:29

Nu har vi hämtat Sigge på förskolan och passar på att vara ute en stund. Svea sover som en stock i vagnen efter att ha varit vaken nästan hela förmiddagen.

Av siggemckvack - 5 oktober 2012 13:24

I morgon kommer "moffa och ananas" säger Sigge. Antar att han menar Anna-Lena, gullungen.

Av siggemckvack - 4 oktober 2012 13:33

Idag är första dagen som Daniel är tillbaka på jobbet efter att Svea kom. Det är dessutom första dagen som Sigge är på förskolan på flera veckor. Jag och Svea har det alltså ganska lugnt här hemma. 


Vilken bra natt vi har haft! Sigge sover ju alltid bra (nästan iaf), men inatt sov även Svea som en stock. Hon somnade med mig vid 22-tiden, i vaggan för en gångs skull. Sen vaknade jag vid 2 och då fick jag väcka henne för att ge henne mat, sen vaknade jag igen vid 5 och väckte henne igen. Tyvärr var jag tvungen att byta hennes blöja och då passade hon på att kissa ner pyjamasen, så när jag hade fått på ny pyjamas och ammat henne så var hon rätt pigg. Men jag lade henne i vaggan, stoppade in nappen och klappade henne en stund så somnade hon om. Och jag också.


Jag gick upp vid 7, då låg båda barnen och sov fortfarande så jag hann klä på mig och bädda ett par sängar. Sen vaknade Sigge och ville omgående titta på Dora, så det var bara att slå på tv:en och krypa ner brevid honom och mysa lite. Sen blev det frukost mm, och jag fick väcka Svea för att hinna ge henne mat innan vi måste åka. Fem i nio stannade vi utanför Sigges förskola. Inte illa tajmat så här första dagen, eller hur? Det gick bättre än väntat att lämna honom. Först reagerade han inte alls när jag sa att jag skulle gå, han var upptagen med ett pussel. Men när jag stod i hallen och tog på mig skorna så hördes ett illvrål. En av personalen tog honom i famnen och jag gick iväg så snabbt jag kunde. Han såg inte alltför ledsen ut. Dessutom ska ju farfar hämta honom i eftermiddag, och det är svårslaget. 


Svea har mest sovit hela dagen. Jag har hunnit med både dammsugning och detta:


Jag har ringt några samtal också, och bla bokat dopdatum till januari. 


En bra dag alltså!

Av siggemckvack - 4 oktober 2012 11:30

Den här veckan blev det tisdagsträff hos Jennie, fast på en onsdag. Jag hade inte tänkt åka dit, för det kändes lite osäkert att ge sig iväg med två barn på egen hand redan. Men sen blev Daniel tvungen att åka iväg till Västeråstrakten för att hämta självbärande plåt till att täcka poolen med i vinter, och det är så nära till Jennie att det skulle vara lätt att åka hem om det blev besvärligt, så jag bestämde mig för att ge det en chans. 


Förberedde mig noga kvällen innan genom att gå ut och öva på att spänna fast Sveas babyskydd i "lilla" bilen. Daniel behövde ju ha bilen med dragkrok, och där i sitter även basen till babyskyddet. Efter en natt då både jag och Daniel varit uppe med Svea varsin sväng, och en morgon då det tog 2,5 timmar att göra sig i ordning, kom vi iväg. Vi blev 6 föräldrar och 11 barn, men trots det var det rätt lugnt och harmoniskt. Det var inga bekymmer att ha två barn med sig. Svea sov mest, och de andra föräldrarna var sugna på att hålla henne lite när hon var vaken.


Vi blev kvar sist. Sigge och Oscar drack vatten vid barnbordet:

 


När vi kom hem hade Daniel kommit hem med plåtarna redan. 

Presentation


Sigge föddes 15 februari 2010 och Svea 18 september 2012. Bloggen finns för familj och vänner som inte har möjlighet att träffa Sigge och Svea så ofta, men andra nyfikna är förstås också välkomna! Jag som skriver är mamma Emma.

Sigge

Lilypie Kids Birthday tickers

Svea

Lilypie Third Birthday tickers

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5
6
7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18
19
20
21
22 23 24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Oktober 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Sigge & Svea med Blogkeen
Följ Sigge & Svea med Bloglovin'

Kategorier


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se