Alla inlägg under oktober 2012

Av siggemckvack - 3 oktober 2012 19:30

...bad jag Sigge. Så här blev resultatet:

 

Av siggemckvack - 3 oktober 2012 19:12

Idag för tre år sedan gifte vi oss, så idag firar vi läderbröllop. Daniel kom hem med blommor, alkoholfritt bubbel och fikabröd.   


Så här snygga var vi för tre år sedan:

 


Av siggemckvack - 2 oktober 2012 19:00

Svea har fått en hel del fina presenter sen vi kom hem. Kläder, en nappburk, en jordgubbsmössa och en snuttefilt.

 


Även Sigge har fått lite paket. Snygg skjorta, t-shirt och blåbärsmössa. 


Tack mormor, moster Frida och Philip, Sabina och Tobbe, Sandra och Christian, Sara och Johan med barn!! 






Sigge · Svea
Av siggemckvack - 2 oktober 2012 10:15

SIgge är lite på gränsen till att behöva sova middag längre. Nu sover han ibland och ibland inte. Kanske det bara blir en kvart i bilen när vi är på väg någonstans. Det funkar bättre än jag trodde att han inte sover faktiskt. Men igår blev det nog lite för mycket. Kl 18 satt vi i soffan och myste och jag pillade lite i Sigges hår när jag märkte att han varit väldigt stillsam en stund. Mycket riktigt hade han somnat. Väldigt ovanligt att han somnar i soffan, det händer i princip bara när han är sjuk, så han måste ha varit ordentligt trött. 

 

Av siggemckvack - 1 oktober 2012 20:30

Idag har vi farit omkring på en massa olika ställen känns det som. Sigge och Daniel började med att åka till Sigges förskola och hälsa på och leka lite. Det är ju några veckor sen han var där och det var nog bra att få komma dit och känna på det lite innan han ska vara där själv på torsdag. I morgon ska han dit på fotografering bara.


Under tiden var Svea jättesnäll och sov sött så att jag han göra mig iordning, sortera tvätt, vattna, dammtorka på nedervåningen och sy dit en knapp i ett par byxor. 


Efter lunch åkte vi alla fyra till sjukhuset för att besöka ortopeden. Eftersom jag hade sk höftledsluxation när jag föddes så ville de kolla noga att inte Svea har detsamma. Som tur är såg allt bra ut, men vi kommer ändå att kallas på röntgen om 6 månader för säkerhets skull. När Sigge föddes missades dessa undersökningar så ortopeden ville kolla lite på honom också. Men det ville inte Sigge. Ortopeden behövde bara be Sigge att ta av sig skorna så skrek Sigge i högan sky. Det blev ingen grundlig undersökning kan jag säga. Han ska också få röntgas om 6 månader. Får vi hoppas att det ska gå bättre.


Efter besöket på ortopeden hade vi en lucka innan vi skulle vara på BVC, och då var vi in en snabbis på Daniels jobb och sen åkte vi till farfar Leif. 


På BVC pratade vi om förlossningen, sjukdomar, och en massa om Svea såklart. Vi var där en bra stund. Svea växer så att det knakar och väger nu 3925 g, mot 3540 när hon föddes. Nästa vecka ska vi dit igen, och då ska även Sigge på 2,5 årskontrollen som vi skjutit lite på.


Efter att  vi handlat mjölk kunde vi till sist åka hem och ta en lugn kväll hemma. 

Av siggemckvack - 1 oktober 2012 18:40

I fredags åkte barnens moster Frida och hennes Philip hem efter ett par dagar här. På kvällen kom istället mormor. Bertil var sjuk och kunde inte följa med, något som Sigge fortfarande pratar om. "Stackars Bertil" säger han och lägger huvudet på sned. 


På lördagen tog mormor och jag med oss barnen och åkte för att göra några ärenden på det stora shoppingvaruhuset här i stan. Det gick bra, men lite svettigt var det allt ibland. Kanske inte det smartaste att göra premiär med två barn på Ikanohuset en lördag. Men har man klarat det så borde man klara det mesta. 


Eftermiddagen ägnades åt att baka toscakaka och plantera lite ljung i krukorna på framsidan. Dessutom dekorerade jag krukorna med prydnadspumporna vi odlat. Daniel lagade god kycklinggryta med pasta.


På söndagen gick vi ut på promenad, 4-kilometersvarvet. Det blåste ganska friskt och jag fick ont i ryggen, men vi tog oss runt i alla fall. När mamma åkt hem kom våra kompisar Sandra och Christian hit på en fika för att beskåda vårt nya lilla underverk. På eftermiddagen kom även Sara och Johan och deras barn hit en sväng. Oj vad roligt Sigge och Arvid hade! Det fnissades bakom soffhörnet en hel del.


 

Presentation


Sigge föddes 15 februari 2010 och Svea 18 september 2012. Bloggen finns för familj och vänner som inte har möjlighet att träffa Sigge och Svea så ofta, men andra nyfikna är förstås också välkomna! Jag som skriver är mamma Emma.

Sigge

Lilypie Kids Birthday tickers

Svea

Lilypie Third Birthday tickers

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5
6
7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18
19
20
21
22 23 24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Oktober 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik

Kategorier


Skapa flashcards