Alla inlägg under januari 2013

Av siggemckvack - 9 januari 2013 13:00

Efter en mysstund på biblioteket kom vi hem och Sigge ville genast titta på Alfons-filmen. Svea sov en lång lur. Jag passade på att laga tacosoppa till middag i lugn och ro.


Sigge slevade i sig soppan, och sa säkert tio gånger "lättegott" "lättegod soppa, mamma". Han har alltid varit förtjust i soppa, och tacosoppan är en favorit hos både honom och mig. Han äter till och med broccolisoppa med god aptit fast han inte tycker om broccoli! (Jag brukar i och för sig inte visa att det är broccoli och eftersom jag mixar den så fattar han nog inte vad det är). 


Han var väldigt kärleksfull vid matbordet och ville kramas flera gånger och sa "du är så gullig, mamma", "jag älskar mamma" och "jag älskar pappa". Vem smälter inte då liksom?!


Efter maten fortsatte myset med bokläsning, och så provade vi att göra glass av yoghurt. Det blev ingen höjdare tyckte vi!

 

Av siggemckvack - 9 januari 2013 10:32

I går var vi till Biblioteket i Ljungsbro för att låna lite böcker och för att komma hemifrån en stund. Vi har ungefär lika långt till två olika bibliotek så vi varierar oss lite där, men det är nog faktiskt så att det i Ljungsbro känns lite mysigare på nåt sätt. Det är luftigare och ljusare och så är barnavdelningen lite mer separat från övriga avdelningar.


Vi började med att läsa några böcker. Sen dök det upp några välkända ansikten - Sigges kompis Oscar med mamma och lillasyster! De hade tänkt precis som oss, att de behövde komma ut och hitta på nåt. Killarna pusslade, pärlade och kastade sig på golvet (!) bla. 



Vi lånade bla två böcker om Castor, för dem brukar Sigge gilla. Ett tips till er som inte har läst dem med era barn än! Sen blev det en lite enklare Pettson och Findusbok (Pesson och Funnis som Sigge säger) med mycket bilder som man kan prata om och leta efter saker på. Oscars mamma tipsade om en bok som heter Vad har du bakom ryggen?, och efter en första läsning så känns den väldigt rolig tycker både jag och Sigge. Böckerna om Prick och Fläck är jag egentligen inte så förtjust i. De känns liksom lite för svåra och tillkrångade för barn, som att vissa saker i dem är mer för vuxna att förstå. De andra har vi inte tittat på än.


Vi lånade även två filmer - Alfons Åberg och Vem?. Förut har det kostad 20 kr att hyra film i en vecka, men från årsskiftet var det gratis. Himla bra faktiskt! 

Av siggemckvack - 7 januari 2013 22:53

Sigge leker nån fantasilek:


Svea för flera veckor sen när hon provade kusin Vincents "rymdskepp":

Sigge · Svea
Av siggemckvack - 7 januari 2013 17:12

Sigge blev trött på hemvägen från play-daten med kompisen Arvid.

Av siggemckvack - 6 januari 2013 10:52

Och sen frukost. Lyx.

Av siggemckvack - 6 januari 2013 09:45

Ville bara visa ett par fina bilder. Den första visar vår efterrätt på nyårsafton. Glassbomb på egengjord vitchokladglass fylld med sorbet! 


 


Här är en av mina julklappar. Visst är de väl fina? Jag är väldigt glad åt dem!

 

Av siggemckvack - 5 januari 2013 19:00


 

Av siggemckvack - 5 januari 2013 11:45

Syns väl klart och tydligt?


     

Presentation


Sigge föddes 15 februari 2010 och Svea 18 september 2012. Bloggen finns för familj och vänner som inte har möjlighet att träffa Sigge och Svea så ofta, men andra nyfikna är förstås också välkomna! Jag som skriver är mamma Emma.

Sigge

Lilypie Kids Birthday tickers

Svea

Lilypie Third Birthday tickers

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4 5 6
7
8
9 10 11 12 13
14 15 16
17
18 19
20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards