Alla inlägg under april 2013

Av siggemckvack - 16 april 2013 21:01

Sigge hjälper mormor att ta bort fågelbajs från bilen iförd keps, tröja, kalsonger och vinterkängor.

ANNONS
Av siggemckvack - 16 april 2013 14:03

Svea sover och Sigge och jag firar att Sveas läkarbesök gick bra. Det är inget fel på hennes höfter. Helt klart värt att fira med en glass!

ANNONS
Av siggemckvack - 16 april 2013 11:58

Vid lunchen säger Sigge "du är inte stark mamma". "Joho du, jag är jättestark" säger jag och visar musklerna som förhoppningsvis syns lite. Men Sigge tyckte ändå inte att jag är stark.

En stund senare säger han "vilken stor mage du har mamma". Flera gånger säger han det.

Har jag missat nåt? Är det 'idag förolämpar vi mamma så mycket det går-dagen' idag?

Av siggemckvack - 16 april 2013 11:49

Idag åker vi till ortopeden så får vi se om vi får några svar angående Sveas höfter. Kallelsen kom i fredags så det var snabba bud.

 


Av siggemckvack - 15 april 2013 10:52

...ut ur sitt rum och ut i hallen tydligen.

Av siggemckvack - 13 april 2013 15:50

Idag har Svea tagit sina första krypsteg OCH fått sin första tand. Ja den är inte helt uppe än förstås, men den har iaf brutit igenom.

Frida och Philip är på besök i helgen och vi har precis varit i stan och kollat lite, och ätit lunch.

Av siggemckvack - 11 april 2013 14:23

Undrar om hon tycker att jag har slarvat.

Av siggemckvack - 11 april 2013 10:15

Jag har fått en del frågor om vår kommande Thailandsresa, så jag tänkte att jag skriver och berättar här på bloggen.


2011 var vi i Thailand i två veckor. Vi var på Koh Lanta och Sigge var 11 månader. På hotellet träffade vi flera svenska familjer som var där i flera månader. De passade på att tillbringa några månader i värmen under föräldraledigheten. Det är tydligen ganska vanligt att svenska familjer tillbringar några månader just på Koh Lanta på vintern. Vi hade aldrig tänkt tanken att det ens gick att vara borta så länge, men blev såklart jättesugna. Hjärnorna arbetade på högvarv ett tag tills vi hade en plan och insåg att det faktiskt skulle kunna vara möjligt även för oss så småning om.


Så vi började spara pengar. Det är inte helt lätt att spara när man är föräldraledig, men det går. Vi tänkte också på att spara föräldradagar på Sigge.


När vi är iväg kommer vi vara föräldralediga på varsitt barn. Vi kommer leva på vår ihopsparade reskassa i Thailand, och så får föräldrapengen täcka de fasta kostnaderna här hemma.


Vi har tänkt oss att resa runt till lite olika ställen de första tre veckorna i Thailand. Vi landar i Phuket, och där tänker vi nog stanna ett par dagar för att komma in i rätt dygnsrytm och shoppa på oss lite kläder och saker vi kan ha nytta av på resan. I dagsläget tänker vi oss att sen fortsätta mot Phi-phiöarna, Ao nang och Koh Mook, men vi får väl se om vi hinner ändra oss både en och två gånger innan det är dags att åka. 


De sista fem veckorna tänker vi tillbringa i lugn och ro på stranden Klong dao på Koh Lanta. 


Resrutten är planerad så att det inte är alltför långa sträckor att resa med barnen. Några timmar med båt mellan resmålen. 


Boendet på Koh Lanta håller jag på att kolla upp just nu. Vi lutar åt att vi vill bo på samma ställe som förra gången vi var där - DR lanta. Det låg bra till och då vet vi vad vi får och att det funkar med barnen. Eftersom vi vill bo så pass länge på Koh Lanta, och inte behöva flytta runt till olika ställen på ön, så tänker vi boka det boendet i god tid här hemmifrån.


Några bilder från vår förra resa till Koh Lanta:    

Presentation


Sigge föddes 15 februari 2010 och Svea 18 september 2012. Bloggen finns för familj och vänner som inte har möjlighet att träffa Sigge och Svea så ofta, men andra nyfikna är förstås också välkomna! Jag som skriver är mamma Emma.

Sigge

Lilypie Kids Birthday tickers

Svea

Lilypie Third Birthday tickers

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26
27
28
29 30
<<< April 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Sigge & Svea med Blogkeen
Följ Sigge & Svea med Bloglovin'

Kategorier


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se