Alla inlägg under maj 2013

Av siggemckvack - 12 maj 2013 09:30

Natten till igår sov vi inte särskilt bra. Sigge vaknade gång på gång och var ledsen/arg och låg och sparkade i sängen. Det gick liksom inte att få kontakt med honom. Det kom som i attacker. Jag låg inne hos honom i hans 75 cm breda säng där jag inte kan ligga rak med benen, och slumrade till mellan attackerna. Efter ett par timmar bytte Daniel av mig. Jag vet att det finns något som heter nattskräck, undrar om det kan vara något åt det här hållet. Sen vaknade Svea  06.15, så det blev ingen vidare natt alltså.


På förmiddagen blev det en hel del skjutsande och åkande. Daniel skjutsade Rebecka på ett kalas, sen köpte han och Joakim lite virke och åkte hem och byggde en stor blomlåda. Jag tog småbarnen och åkte till Vikingstad för att hämta upp ett par ljusstakar som min mamma Traderafyndat, sen vidare för att hämta upp Rebecka efter kalaset. På eftermiddagen var vi hemma och pysslade utomhus. Gräsmattan klipptes för första gången i år, Daniel trimmade, jag staplade ved och fixade lite mysigt på uteplatsen. Barnen gungade och lekte.   

Vi har hittat en gullviva i gräsmattan. Grabbarna fick klippa gräset varsamt så att blomman fick vara kvar. Joakim tappade sin lösa tand.


 

Svea satt och gungade hur länge som helst. Hon trivs verkligen i gungan.


 

Sigge fick sommarens första skrapsår, vilket plåstrades om med ett mjukt gulligt plåster som vi fått av moster Frida. Efter maten satt Svea och myste i Rebeckas knä. Rebecka pysslar med Svea mest hela tiden, så jag tror vi kommer få jobbigt på måndag när inte Svea får lika mycket uppmärksamhet som hon fått i helgen.   


Jag skriver mer om kvällens aktiviteter senare.





Av siggemckvack - 9 maj 2013 17:35

Sicken bra dag vi har haft idag. Sommarvärme och soligt på förmiddagen, så Sigge och jag tog en cykeltur på min cykel. Han satt i barnsitsen där bak. Det har han pratat om i några dagar att han vill. Först fick vi gå över till grannen Stefan och få hjälp att pumpa däcken eftersom vår cykelpump gått sönder. Sen gav vi oss av. Jag tänkte bara ta en kort tur, men Sigge ville annat så det blev hela rundan på ca 8 km. Jag var riktigt svettig efteråt.


När vi kom hem hade farfar kommit och Daniel hade börjat flytta undan möblerna på uteplatsen för att kunna göra rent dem och golvet. Mer än så hann vi inte, för då dök det upp trevligt spontanbesök. Det blev fika på altanen. Sigge och farfar drog iväg in på Sigges rum för att leka, Svea somnade i vagnen, och vi andra satt och njöt i värmen. Sen åkte jag till Ljungsbro för att simma veckans kilometer. Utanför träffade jag på goa vännerna Anki och Daniel som jag inte träffat på väldigt länge. Härligt att se dem! Simningen gick fint. Jag hade nästan hela bassängen för mig själv, och lyckades slå min tid med någon minut. Jag simmar verkligen inte särskilt fort, och har ingen proffsig teknik utan kör bröstsim "a la tant". Men jag brukar hålla lite koll på klockan och det är roligt när man upptäcker att det gått lite fortare än vanligt. Idag simmade jag på exakt 30 minuter. 


På hemvägen stannade jag på ICA för att köpa mjölk. Precis då öppnade sig himmlen och det fullkomligt öste ner. Jag satt kvar i bilen en stund, men till sist fick jag ändå springa in i regnet. Mina tygskor var helt genomblöta. 


Hemma hade Daniel fixat färdigt på uteplatsen, och satt ut dynorna. Nu är det bara lite fönsterputs och småpiff kvar så är vi i hamn. 


Nu sitter jag och funderar på om jag ska åka till Maxi så att jag slipper det med två barn i morgon. Om de har öppet idag vill säga...

Av siggemckvack - 8 maj 2013 20:56

I natt fick vi sova riktigt bra, tack och lov. Så nu känner man sig lite mer som människa igen. Hade varit ännu bättre om jag inte "var tvungen" att ligga och läsa till alldeles för sent på kvällarna/nätterna. Men så är det när man inte kan slita sig från sin bok.


Det var jättefint väder på förmiddagen men sen mulnade det på och började blåsa. Nu på kvällen kom regnet. Så idag har det varit en inomhusdag för mig och Svea. Jag har skickat in min uppgift inför litteraturseminariet på onsdag bla. 


När vi varit och hämtat Sigge lagade vi mat, och sen kände jag att jag ville hitta på nåt kul ihop med Sigge efter vår tråk- och bråkdag igår. Baka tycker vi om båda två, så vi gjorde chokladsnittar. Det skulle vara pärlsocker på men det var slut så vi lekte med olika sorters strössel istället.  

Av siggemckvack - 8 maj 2013 10:58

Sigge är på förskolan, jag försöker plugga och Svea utnyttjar tillfället att få röja ostört på storebrors rum.

 


Titta förresten vad vi fick av grannarna efter deras resa till Prag. Papegoja i trä som flaxar när man drar i snöret. Den lyser nu upp en ganska kal hörna i Sigges rum.

 






Av siggemckvack - 7 maj 2013 20:17

Idag har vi haft en tråkdag, trots det vackra vädret. Kanske berodde det på att jag sovit dåligt två nätter i rad och att mitt tålamod därmed var mindre än vanligt, och att Sigge också sovit lite sämre. Tisdagsträffen med våra vänner i föräldragruppen ställde jag in eftersom barnen fortfarande är förkylda. Nåja, lite mysstunder hade vi iaf, som när Sigge och jag målade våra tånaglar och när vi åt mellis på en filt i trädgården.

   

Av siggemckvack - 6 maj 2013 20:36

I natt sov vi inget vidare någon av oss. Svea hade jobbigt med sin förkylning och vaknade med jämna mellanrum så att vi var tvugna att springa in till henne och stoppa i nappen. Sigge sov väldigt oroligt, kastade sig av och an och låg och sprakade, och vaknade flera gånger och var ledsen, ungefär som att han hade drömt något. Till sist fick han sova inne hos oss, men då låg han och sparkade på mig istället. Stackars Daniel var ju tvungen att gå upp och jobba, men vi andra tog sovmorgon till 08.45 Klockan 9 skulle Sigge vara på förskolan egentligen, men jag ringde och sa att vi skulle komma senare. 


Ikväll verkar det inte gå bättre. Inget av barnen sover fast klockan är 20.40 De brukar ju somna ganska lätt, men ikväll var de inte trötta plus att åtminstone Sigge har jobbigt med sin hosta plötsligt. Vi får se hur natten blir.

Av siggemckvack - 5 maj 2013 21:46

Svea har varit lite bättre idag, men är fortfarande rejält förkyld. Jag har inte tagit någon feber på henne så jag vet inte om hon hade nån hög temperatur idag. Hoppas hon piggar på sig snabbt nu. Jag har bjudit hit föräldrarna och barnen i gruppen på tisdagsträff i veckan. Vi får se om det går eller om vi får ställa in. 


Idag har vi hunnit med mycket tycker jag. Jag har dammsugit och torkat golven, vattnat krukväxterna och de nyplanterade buskarna (flera av buskarna har utvecklat blad redan!), tvättat handdukar, sänkt botten i Sveas spjälsäng, tagit en långpromenad med Sara, pluggat lite, fixat med bilder på datorn mm. Daniel har varit ute i blåsten hela eftermiddagen. Han har bytt ut några takbrädor på lekstugan, varit och köpt nya brädor samt målat allt det vita på lekstugan bland annat.


Kolla in Sigges stövlar som jag köpte på Kajorna igår. Han vill bara använda dem nu, inga andra skor.


     

Vi lyckades hitta lä när vi fikade på mackor, ägg och filmjölk/kaffe. Det var underbart skönt i solen. 

Presentation


Sigge föddes 15 februari 2010 och Svea 18 september 2012. Bloggen finns för familj och vänner som inte har möjlighet att träffa Sigge och Svea så ofta, men andra nyfikna är förstås också välkomna! Jag som skriver är mamma Emma.

Sigge

Lilypie Kids Birthday tickers

Svea

Lilypie Third Birthday tickers

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4 5
6 7 8 9
10
11 12
13 14 15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28 29 30 31
<<< Maj 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik

Kategorier


Skapa flashcards