Alla inlägg under juli 2013

Av siggemckvack - 11 juli 2013 10:45

Mysstund med varsin majskrok innan läggdags. Fina ungar!

 

Det är knappt så jag vågar skriva det, för då går det väl över, men senaste veckorna har varit ovanligt harmoniska här hemma. Sigge och jag som legat i luven på varandra ganska mycket hela våren känns det som, är nu såta vänner hela tiden nästan. Sigge är så gullig och kärleksfull och vill kramas, sitta i knät och säger ofta väldigt fina saker till oss. Dessutom märker vi att syskonkärleken är stark, då barnen är så gulliga tillsammans. Sigge spexar och Svea skrattar. Så otroligt skönt. 



Sigge · Svea
Av siggemckvack - 10 juli 2013 20:57

Daniel har semester äntligen och vädermässigt kunde den väl inte ha börjat bättre?! I lördags kom mormor (barnens mormor alltså) och Bertil hit, och tillsammans har vi haft det riktigt gott. Det har blivit många bad i poolen som nu är uppe i 27-28 grader. Morgondopp, mitt-på-dagendopp och kvällsdopp ungefär. Sigge har verkligen blivit ett riktigt baddjur plötsligt. Förut när vi har badat så har han inte velat ha armringar eller nåt sånt utan bara velat hänga på oss, men nu simmar han omkring själv med bara armringar på. Han hoppar från kanten utan att nån tar emot också, och bryr sig inte det minsta om det kommer vatten i ansiktet eller om han kommer under ytan en sekund. Det är så roligt att se så stolt han är och så kul han har! 


Vi har också varit en sväng vid Bergs slussar, som till skillnad från vårt förra besök där, kryllade av båtar och solbadande semesterfirare. 


Barnen sov hos farfar en natt. Det var första gången båda barnen sov över där, och det hade gått jättebra. På kvällen passade vi på att gå på restaurang med mamma och Berra. 


Vi har också hunnit med en dagsresa till Tyskland fram och tillbaka, att grilla god mat, plocka mer jordgubbar, äta glass mm. Härliga sommar!

   

Idag åkte mormor och Bertil hem. Det har regnat precis hela dagen, men på något sätt har det varit ganska mysigt. Vi har inte gjort många knop, och det har alla fyra varit nöjda med. På kvällen har vi varit till Ljungsbro simhall där vi badade och lekte, och jag simmade veckans kilometer. Sigge åkte vattenrutschbana och badade tills han blev blå om läpparna. Svea, som alltid har gillat att bada, har de senaste veckorna inte alls gillat när vi badat henne i badkaret, så vi undrade hur det skulle gå i simhallen. Nog blev det lite gråt och protester precis när vi hoppade i vattnet, men efter ett par minuter tystnade hon och några minuter senare ändå så skrattade hon. Sen var hon hur nöjd som helst hela timmen vi var i. Toppen.


Av siggemckvack - 5 juli 2013 09:30

på en sjukt söt lillasyster.

 

Av siggemckvack - 4 juli 2013 21:00

Äntligen behöver jag inte börja sandlådeleken med att mocka efter grannkatterna! Tack Daniel för att du fixat!


 

Av siggemckvack - 4 juli 2013 13:00

Alltså, så här var aldrig Sigge! Svea är på alla skåp och lådor i hela huset och drar fram grejer. I köket drar hon fram kastruller (gäller att akta så hon inte får tag i glaslocken), muffinsformas, kökshanddukar mm. I tvättstugan drar hon fram smutstvätten som ligger soterad i lådor. I badrummet drar hon fram Plackers, nya tandborstar osv. Nu har hon hittat skänken i vardagsrummet där vi förvarar finglasen, finporslinet och olika ljusstakar/ljushållare. 

 

Eftersom Sigges intresse för skåp och lådor inte var tillnärmelsevis lika stort satte vi aldrig dit några barnspärrar, men nu är det utan tvekan dags!


Av siggemckvack - 4 juli 2013 09:30

I går eftermiddag åkte vi till Viby handelsträdgård. De säljer allt för 50% nu när värsta blomsterruschen är över. I våra krukor på framsidan satt fortfarande penséerna kvar, och de såg inte roliga ut längre såklart, så därav åkte vi till Viby.


Jag brukar ha blommor i rosa/lila toner på framsidan för jag tycker det är snyggt till vår gråa fasad. Så jag gick mest och tittade på rosa blommor. Sigge tyckte däremot att vi skulle ha gula blommor. Han gick rakt på alla olika sorters tagetes, och sen bara pratade han om gula blommor hela tiden vi var där. Så han fick välja en gul blomma. Jag tänkte att vi kunde väl sätta den i en egen liten kruka till Sigge, men sen när vi planterade tyckte jag att den gjorde sig ganska bra ihop med de andra ändå.

 

Av siggemckvack - 3 juli 2013 21:45

Jag tror pannkakorna gick hem. Att barnen slickar tallriken tar jag som en komplimang.  

 

Av siggemckvack - 3 juli 2013 20:30

När Sigge var ca 9 månader var vi till fotografen med honom:

 

Fotograf: David Zandén zproduktion.se


Nu är Svea 9 månader, och då tänkte vi att det skulle vara roligt med bilder på henne i samma ålder. Så vi kontaktade fotografen, tillika vår granne, David. 


Igår fick vi bilderna. Vi är jättenöjda!

 

Fotograf: David Zandén zproduktion.se


Alla bilder i inlägget är beskurna för att passa i kollageramarna.



Sigge · Svea

Presentation


Sigge föddes 15 februari 2010 och Svea 18 september 2012. Bloggen finns för familj och vänner som inte har möjlighet att träffa Sigge och Svea så ofta, men andra nyfikna är förstås också välkomna! Jag som skriver är mamma Emma.

Sigge

Lilypie Kids Birthday tickers

Svea

Lilypie Third Birthday tickers

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5
6
7
8
9
10 11 12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22 23 24 25 26
27
28
29 30
31
<<< Juli 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik

Kategorier


Skapa flashcards