Alla inlägg under augusti 2013

Av siggemckvack - 19 augusti 2013 22:25

Se vad Daniel gjorde i torsdags! 

 

Ja, den är "på riktigt". Tyvärr var inte den övre bilden av så bra kvalitet, så tatueringen görs inte riktigt rättvisa där.


Daniel har pratat om att tatuera in Sigges namn ända sen Sigge var bebis, men det blev aldrig av. Nu blev det båda barnens namn på en gång, samt en örn eftersom Daniel är fascinerad av stora fåglar. Lite symboliskt också att fågeln har sina skyddande vingar över barnen.


Jag tycker att den blev superfin, och är stolt över Daniel som faktiskt tauerade sig och var jättecool under tiden. 

Av siggemckvack - 17 augusti 2013 15:00

Det är sjukt mycket att tänka på inför vår 2månadersvistelse i Thailand. Vi har börjat så smått att ordna med saker. vi har:

- Bokat hotell för 5 veckor på Koh Lanta www.drlantaresort.com

- Bokat hotell för 4 nätter på Koh Mook www.komooksivalai.com

- Skaffat två stora ryggsäckar

- Bytt vagn till en som förhoppningsvis är en bra resevagn

- Fixat pass till Svea

- Ordnat så att min mamma och Daniels pappa kan hämta ut medicin åt oss på Apoteket om det blir kris

- Kollat upp vilka vaccinationer vi behöver

- Ordnat fiskvakt åt Malte (vi tror det är klart iaf..)

- Köpt solhattar till barnen


Här är det som ska bli Sveas passfoto. Lite sammanbiten.

 


Det är mycket kvar att ordna. Här är ett axplock:

- Ordna med försäkring

- Vaccinera oss

- Ansöka om visum

- Eftersändning av posten

- Boa in oss i Daniels bärbara dator som vi ska har med

- Skaffa pass till Sigge

- Fixa nån som tar hand om vårt hus med snöskottning och blomvattning

- Boka boende för de första nätterna i Phuket

- Införskaffa solskyddskläder till barnen


Här är en karta över området vi ska resa i. Detta ligger i södra Thailand på västkusten.

 

Vår resplan ser ut som att vi kommer landa i Phuket där vi kommer vara tre dagar ungefär, sen tar vi båten till Koh Phi Phi i några dagar. Sedan vidare till Ao nang i närheten av Krabi town. Sen har vi en lucka i schemat där får se vart vi tar vägen, innan vi åker till Koh Mook som inte finns med på kartan men ligger söder om Koh Lanta. De sista fem veckorna ska vi vara på Koh Lanta. Vi kommer bo på stranden längst norrut, Klong Dao.

 

Av siggemckvack - 17 augusti 2013 09:15

I onsdags kväll var jag på restaurang med mina kollegor. Vi hade jättetrevligt och tiden bara flög iväg. Under kvällen kom jag och min ena kollega att prata om appar för barn, och då kom jag på att jag kunde skriva lite om vilka appar som är populära hemma hos oss. 


Sigges favorit för tillfället, och som faktiskt har varit favorit ett bra tag, är Toca Boca hair salon 2. Där kan man tvätta, klippa, färga, raka, locka, trimma håret på några olika personer. Man kan till och med limma på nytt hår om man råkar ta av lite för mycket. Sen kan man pynta personen ifråga med diverse tillbehör såsom hattar och glasögon mm. Det här "spelet" har räddat många timmar i bilen i sommar.

 

Toca Boca har flera roliga barnappar. Vi har tex Toca Doctor, Toca Monsters, Toca Robot Lab och Toca Kitchen. Bilden nedan kommer från Toca Monsters.

 

Bilden ovan kommer från Filimundus app Pettsons memo, som är ett memoryspel som går att variera i svårighetsgrad, antal spelare mm.


Vi har många Pettson och Findusappar eftersom de är några favoriter här hemma. Här är en pusselapp - fast det har visst blivit felstavat och heter Petterssons Puzzle. Den går också att variera i svårighetsgrad.

 

Pettsons uppfinningar är ett spel som räcker länge. Varje lapp på bilden nedan är en bana, och man måste klara banan för att nästa ska låsas upp. Här ska man bygga uppfinningar med hjälp av olika saker som kommer upp i en spalt till vänster. Det kan vara att man ska bygga något som får gungstolen att gunga eller Findus bil att åka framåt. 

 






  

Vemböckerna går också att få som app. Det är precis samma som böckerna, bilder och med en röst som läser boken. En bok får man gratis, sen kostar de 15 kr styck. 

 


De flesta apparna går att få gratis i en lite enklare version, men vill man ha fullversionen så kostar de mellan 7 och 22 kr ungefär. Vi brukar börja med gratisversionen, men när vi märker att det är någon som gillas väldigt mycket så kan vi köpa fullversionen. 


Vilka appar gillar era barn? Och vilka barnappar gillar ni som vuxna?







Av siggemckvack - 16 augusti 2013 21:15

Leka med en tom diskmaskin kan roa länge.

 

Av siggemckvack - 16 augusti 2013 11:45

I tisdags var vi hos Sigges kompis Irma med mamma och lillebror Aron. Där var även två andra mammor med två barn var. Trots åtta barn så hade vi det väldigt lugnt och harmoniskt, och vi mammor hann sitta och prata- Det är inte alltid det är självklart... Vi bjöds på kycklingfyllda tortillas, och sen drack vi te med smak av ägglikör! Väldigt gott faktiskt. Tyvärr började det regna en kvart efter att vi kommit ut i trädgården så det blev mest innelek. 

 

Av siggemckvack - 16 augusti 2013 09:30

Jag har haft en liten bloggsvacka senaste tiden, men så tömde jag kameran på bilder så nu kommer lite från veckan som varit.


I helgen var Rebecka och Joakim här. De njöt av de sista dagarna av sommarlovet. 9 och 10 år har de hunnit bli i sommar. De är så gulliga med Svea och Sigge. Matar och duttar med Svea och läser och leker med Sigge. Iaf ibland. Ibland vill de vara ifred också förstås. 

    





Av siggemckvack - 15 augusti 2013 21:03

I fredags började Svea gå helt plötsligt. Hon gick rätt mycket den dagen, om än lite svajigt så klarade hon det bra. Antagligen hade hon hört att kusin Vincent, nio dagar yngre, hade börjat gå, och skulle väl visa att hon minsann kunde hon också. Sen dess har hon knappt tagit ett steg. Det räckte väl att visa att hon kan om hon vill, antar jag.


Självklart var det svårt att fånga på film när hon gick som bäst, men här ser man lite iaf:


 

3,5

Av siggemckvack - 15 augusti 2013 21:01

Idag blir den här killen 3 och ett halvt år!

  

Stora lilla Sigge.


Han har firat med att vara hos farfar på eftermiddagen (som vanligt på torsdagar), och ätit Ahlgrens bilar.

Presentation


Sigge föddes 15 februari 2010 och Svea 18 september 2012. Bloggen finns för familj och vänner som inte har möjlighet att träffa Sigge och Svea så ofta, men andra nyfikna är förstås också välkomna! Jag som skriver är mamma Emma.

Sigge

Lilypie Kids Birthday tickers

Svea

Lilypie Third Birthday tickers

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5 6 7
8
9
10
11
12
13
14
15 16 17
18
19 20 21
22
23
24
25
26 27 28 29
30
31
<<< Augusti 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik

Kategorier


Skapa flashcards