Alla inlägg under augusti 2013

Av siggemckvack - 3 augusti 2013 23:55

När vi kommit av båten fördrev vi några timmar med att åka en tur down memory lane för Daniels del, som varit i bl.a Sundbyberg mycket när hans farmor och farfar levde. Vi var även till deras begravningsplats. Barnen sov i baksätet när vi åkte runt men vaknade lagom till vi var framme vid kyrkogården.

Därefter åkte vi till Caroline och Johan igen, där vi blev bjudna på god mat innan vi for hem till kära Björkeberg igen.

Av siggemckvack - 3 augusti 2013 23:47

Efter att vi tagit oss tillbaka till Slussen och hämtat väska i bilen, promenerade vi en kort bit till terminalen där vi klev på båten Birka paradise. Riktigt fräsch båt för att vara Ålandskryssare måste jag säga! Vi började resan med att äta fantastiskt god mat. Barnen höll sig i skinnet fantastiskt bra så att måltiden faktiskt kunde avnjutas och inte bara kastas in.

Sigge drabbades av speldjävulen och tyckte det var jättekul att spela på enarmad bandit. Tur hade han också! 20-lappen han fick som insats räckte hela resan och hade mer än fördubblats när vi var klara.

Sigge dansade loss till dansband på sena kvällen innan han däckade i min famn. Svea hade redan slocknat och sov i vagnen. Vid 22 gick vi ner till hytten.

Efter frukosten satte vi oss i solen på däck.

Sen hittade vi på lite olika saker innan vi gick och badade. Sen vips var vi framme i Stockholm igen, två timmar tidigare än vi räknat med. Tydligen hade de missat att informera oss om detta vid bokningen så det kändes lite snöpligt. Vi hann inte med allt vi tänkt.

Av siggemckvack - 3 augusti 2013 23:28

I torsdags morse lämnade vi Frida och Philip och for iväg in mot Stockholm. Vi stannade i Solna för att hälsa på vännerna Johan och Caroline som nyligen flyttat dit. Vi fick titta på nya lägenheten och bjöds på fika. Sen åkte vi vidare och ställde bilen i ett parkeringsgarage nästan vid Slussen. Därefter tog vi Djurgårdsfärjan över till Djurgården och promenerade till Junibacken. Johan och Carro följde också med. Väldigt gulligt av dem eftersom det kanske inte är jättekul på Junibacken om man är vuxen. Lite besviken blev jag på Junibacken faktiskt, det levde inte upp till förväntningarna riktigt. Men bitvis var det lyckat, Sigge var nöjd och höjdpunkten sagotåget var kanon.

Av siggemckvack - 1 augusti 2013 10:51

Vi har varit en natt hos barnens mormor och Bertil. På dagen gjorde vi studiebesök på Bertils jobb, Haga tegelbruk. Det är det enda stället i Sverige där man tillverkar tegelsten idag. Att jämföra med omkring år 1900 då det fanns ca 100 tegelbruk i landet. Vi fick gå in i fabriken och titta på alla maskiner, när leran delades i tegelstensstora bitar, staplades, torkades, ugnen där de brändes och sist paketerades. Intressant!

Sen åkte Daniel till Uppsala och köpte en vagn vi hittat på Blocket. En Teutonia Timmy. Har bara precis provat den men den känns jättebra.

Under tiden var mamma, jag och barnen runt på byns outlet- och secondhandbutiker. Jag köpte ett par skor till Svea, ett barnspel och ett hårspänne till Sigge som han ville ha.

Jag har varit kass på att fota. De här bilderna har Sigge tagit.

Presentation


Sigge föddes 15 februari 2010 och Svea 18 september 2012. Bloggen finns för familj och vänner som inte har möjlighet att träffa Sigge och Svea så ofta, men andra nyfikna är förstås också välkomna! Jag som skriver är mamma Emma.

Sigge

Lilypie Kids Birthday tickers

Svea

Lilypie Third Birthday tickers

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5 6 7
8
9
10
11
12
13
14
15 16 17
18
19 20 21
22
23
24
25
26 27 28 29
30
31
<<< Augusti 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik

Kategorier


Skapa flashcards