Alla inlägg under september 2013

BVC

Av siggemckvack - 20 september 2013 19:49

Idag har Svea och Daniel varit på ettårskontroll på BVC. Hon följer sin kurva perfekt. Sen var det dags för vaccination nr 3. En spruta i varje lår. Det gick bra, men nu när hon skulle lägga sig hade hon 39,8 graders feber. Vi hade känt att hon var lite varm men inte trodde vi att hon hade så hög feber.

Av siggemckvack - 20 september 2013 16:30

En kväll när jag skulle laga mat så kom Sigge och ville hjälpa till, vilket inte är helt ovanligt. Men den här kvällen hade jag lite bråttom och ville egentligen inte ha hjälp, så jag sa att jag bara skulle klyfta rå potatis och då måste man ha den vassa kniven som bara mamma och pappa får ha. Men jag har en vass kniv, sa Sigge, och menade en vanlig matkniv som han brukar få skära mjukare saker med. Nja, sa jag, det går nog inte med den där, potatisen är för hård. Så fortsatte det så en stund - Sigge var övertygad om att det skulle gå bra att skära med hans kniv och jag var lika övertygad om att det inte alls skulle gå. Men så tänkte jag att; herregud han får väl prova då, så märker han att det inte går! Sigge sprang glatt bort och hämtade kniven i lådan och klättrade upp på pallen och började försöka skära. Han fick väl ner kniven nån centimeter i potatisen. Där ser du, det går inte det är jättesvårt, sa jag. Nää, tyckte Sigge, det går ju! Efter 5 minuters karvande på potatisen lossnar den första lilla biten. Sigge ser verkligen överlycklig ut och visar mig stolt. Det går visst mamma, säger han och får sista ordet. Tänk vad en positiv inställning kan göra.

 

Av siggemckvack - 20 september 2013 09:15

Än går det bra att leka i sandlådan och äta mellis ute på torsdagseftermiddagarna när jag kommer hem tidigt:

 


 


Av siggemckvack - 19 september 2013 21:05

Igår fyllde ju Svea ett helt år, och det firade vi på kvällen (mellan mitt arbete och föräldramöte på Sigges förskola, pust!) vi i familjen och farfar. Två portioner tortellinigratäng slank ner i Sveas mage, och sen en hel bulle på det. Det är inget fel på hennes aptit.

 

Det här med att man ska öppna paket var inte helt lätt att förstå. Fast det var roligt att få riva i papper utan att mamma eller pappa sa nej och tog bort pappret. 

   

Av farfar fick Svea en cd-spelare att ha på sitt rum. Sigge fick också en när han fyllde 1 och den har varit väldigt uppskattad. Farfar hade en present till Sigge också, en Alfonsbok med flikar man kunde dra i. Tack farfar!


Av oss fick Svea en Noaks ark med djur och grejer som låter, samt lite kläder. Sigge fick roliga skämtglasögon som han spanat in när vi var och köpte Sveas present (jag smugglade fram dem till kassan och hem utan att han märkte det).


Jag tror Svea var nöjd med dagen även om hon nog inte förstod vad vi firade.


Av siggemckvack - 18 september 2013 08:45

Idag är det ett år sedan du kom till oss, älskade Svea. Stort grattis på din första födelsedag! 

 

Vi älskar dig. Kramar från mamma, pappa och Sigge


Av siggemckvack - 15 september 2013 20:44

När vi kom upp till Sigtuna i går blev det några hektiska timmar där först Daniel och Philip var iväg, och sen åkte jag och syrran och handlade. Sen skulle det bakas samtidigt som det ordnades med sen lunch i deras ganska lilla kök, och mitt i allt kom mamma och Bertil dit. Det var verkligen underbart väder, riktig sommarvärme, så vi satt ute och åt lunch och fikade, och kände att det nästan blev för varmt. På onsdag fyller Svea 1 år (jisses, redan?!?), så vi ordnade med lite födelsedagsfika för henne. Frida hade bullar och snurrkakor från frysen, och så hade hon gulligt nog bakat nallekakor till Svea. Sen gjorde vi den fantastiska nötrulltårtan med punsch, och en marängtårta med blåbär och citron. Det var första gången Svea fick smaka fika (vad jag vet iaf). Hon gillade bulle, men annars var det mest kul att kladda. Det var kanske inte det smartaste att göra blåbärstårta, men som tur är tog vi av henne alla kläder innan hon fick gå lös på tårtbiten. Fikastunden slutade i duschen.

 

Mormor hade stickat färdigt Sigges Pippitröja som han har väntat på länge. Svea fick en i somras, och sen dess har Sigge väntat på att hans skulle bli färdig. En varsin mössa fick barnen också. Sigge var så nöjd att han ville ha både tjock tröja och mössa fast det var så varmt.

 

Philip och Sigge ordnade med ett plåster till Daniel eftersom han hade ont i huvudet. Funkade väl sådär. Alvedonen jag gick och köpte gav bättre effekt.

 

Svea fick fina presenter, som jag tyvärr inte har bild på. Men det kommer kanske. Det var två olika outfits samt en jättefin bokhylla som vi ska sätta upp i Sveas rum när det blir hennes på riktigt. Sigge hade tur och fick paket han också. En tröja med bil på.

 


Tack för allt Philip, Frida, mormor och Bertil!





Av siggemckvack - 14 september 2013 10:40

Efter en hektisk vecka med jobb, hålla föräldramöte, kursavslutning i Norrköping så var det skönt med fredag. Jag började jobba kl 11, och innan dess var jag och simmade veckans kilometer. Efter jobbet gick Sara och jag en promenad. Sen åt Daniel och jag grillad oxfilé tillsammans med en sprudlande och babblig Sigge. När barnen somnat började vi titta på ett inspelat avsnitt av Broadchurch, men somnade snart i soffan båda två.

Vi sov till 8 i morse vilket var väldigt skönt. Men då fick vi bråttom att göra oss i ordning och sätta oss i bilen. Nu är vi i södra delarna av Stockholm på väg mot Sigtuna och Frida och Philip.

Av siggemckvack - 11 september 2013 10:15

Ifall vi skulle glömma bort det...

 

Presentation


Sigge föddes 15 februari 2010 och Svea 18 september 2012. Bloggen finns för familj och vänner som inte har möjlighet att träffa Sigge och Svea så ofta, men andra nyfikna är förstås också välkomna! Jag som skriver är mamma Emma.

Sigge

Lilypie Kids Birthday tickers

Svea

Lilypie Third Birthday tickers

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5
6
7
8
9 10 11
12
13
14 15
16
17
18 19 20 21 22
23 24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards