Alla inlägg under oktober 2013

Av siggemckvack - 22 oktober 2013 07:35

Har inte hunnit blogga på ett tag nu. Helgen gick i 110 och även måndagen. Soffinköp och montering, Sigges kompis var här, leta efter hämtmat i 2 timmar, tapetsering, loppis, bära möbler, tvätta möbelklädslar, sätta ut möbler på Blocket, montera ner och sen upp våningsängen, besöka Ikea, montera Ikeamöbler, tvätta, städa, jobba och så en trevlig tjejkväll. Pust!

ANNONS
Av siggemckvack - 19 oktober 2013 16:41

Annorlunda, men effektivt, sätt att äta våffla på.

ANNONS
Av siggemckvack - 16 oktober 2013 20:38

Som vanligt på onsdagar stod Daniel och barnen utanför mitt jobb när jag slutade kl 16.15 Byte av bilar och så åkte Daniel till firman för att jobba. Jag och barnen åkte till biblioteket. Mysigt att låna en hel hög med böcker och så läste vi några stycken också.

När vi kom hem var klockan mycket och middagen borde stå på bordet så det fick bli risgrynsgröt på tub. Inte den roligaste middagen men nöden har ingen lag.

Sen har vi myst, tittat lite på Bolibompa, läst några fler böcker. Svea har för första gången slängt sig på golvet och tjutit av ilska. Sigge har tagit en "selfie", och en bild på mig och lillasyster.

Av siggemckvack - 15 oktober 2013 21:14

I går kväll skulle Daniel och jag göra våra livs första försök att tapetsera. Vi hade lejt in farfar som barnvakt för att få arbeta ostörda. Första våden var lite svår och vi fick faktiskt kasta den och börja om igen, men sen måste jag säga att det gick som en dans. Det var ju roligt! Daniel hade spacklat och slipat som en galning innan, så underlaget var fint. Själva tapetseringen visade sig vara mer min grej, men Daniel hjälpte till att skära ibland och fixade med det praktiska runt om. Teamwork! Nu har jag ju inget att jämföra med, men det var ju väldigt smidigt med sån där easy-up. 


Tapeten är brun i två olika nyanser, i ett smått lite "ormaktigt" mönster. Ingen mönsterpassning krävdes, vilket det kommer göra när vi ska tapetsera i gästrummet. Ny utmaning igen. 

 

Av siggemckvack - 14 oktober 2013 11:15

Ett klipp från några veckor tillbaka, när Sigge börjat öva på att köra fyrhjulingen:


 

Av siggemckvack - 13 oktober 2013 14:00

Vår fina Malte gick ju tyvärr hädan i förra veckan efter en tids sjukdom (ålder kallas den visst). Så tomt det blev. Ingen att tända lampan åt, och småprata med, på morgonen innan jobbet. Det förnuftiga hade kanske varit att vänta med att köpa en efterträdare tills efter vår långresa, men så förnuftiga hade vi ingen lust att vara. Så igår fick Josef, en kampfiskhane av modell Halfmoon, flytta hem till oss. Visst är han tjusig? 

 

Av siggemckvack - 12 oktober 2013 22:40

Dagen har gått i renoveringens tecken. Vi har köpt ett handtag till den nya dörren, maskeringstejp, någon slags fog, tittat på tapeter och möbler, och fikat på IKEA. 

 

Vi har hittat jättefin TV-bänk och förvaringsmöbel på IKEA, som vi antagligen kommer att slå till på så småningom. Vi lånade hem två tapetkartor för att se vilka som skulle passa med den befintliga tapeten. Det är ju samma tapet i vardagsrummet och i det nya gästrummet, och det vill vi inte tapetsera om just nu. Istället tänker vi göra fondväggar på båda sidor av den nya väggen. Dessutom har vi tänkt att försöka lära oss att tapetsera själva, något som vi aldrig provat förr. Vi får väl se om det är så lätt som vissa påstår eller om vi blir osams på kuppen. Eftersom det är första gången har vi bestämt oss för ganska billiga tapeter, för då är det inte hela världen om det blir fel eller om vi ångrar oss om ett tag. 


På eftermiddagen satte Daniel dit det nya dörrhandtaget (vilket inte var så enkelt som det kanske låter. Men det blev bra till sist). Jag fogade i skarven mellan gipsskivorna och den befintliga väggen. När mörkret sänkt sig bestämde sig Daniel för att måla lister i pannlampans sken. Jag tror att senaste veckans renoveringsplaner och -arbete har satt sina spår hos Sigge som gärna går omkring och mäter lite allt möjligt:

 


Av siggemckvack - 12 oktober 2013 22:36

Idag var farfar här och tog hand om Sigge och Svea några timmar. Svea bara sov och sov hela tiden vi var borta, och det fick snart sin förklaring. Hon hade hög feber. Kanske är det på grund av att det är tänder på gång upp. Efter lite Alvedon blev hon dock pigg igen, och sen fick hon en gång till innan sängdags. 


Det hör ju inte till vanligheterna att Svea sitter och myser så här. Ett tydligt tecken på att hon inte är pigg.

 

Presentation


Sigge föddes 15 februari 2010 och Svea 18 september 2012. Bloggen finns för familj och vänner som inte har möjlighet att träffa Sigge och Svea så ofta, men andra nyfikna är förstås också välkomna! Jag som skriver är mamma Emma.

Sigge

Lilypie Kids Birthday tickers

Svea

Lilypie Third Birthday tickers

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5
6
7 8
9
10 11 12 13
14 15 16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Oktober 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Sigge & Svea med Blogkeen
Följ Sigge & Svea med Bloglovin'

Kategorier


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se