Direktlänk till inlägg 19 juli 2013

Göteborg 2

Av siggemckvack - 19 juli 2013 21:22

    

Efter en god frukost på hotellet tog vi spårvagnen tre hållplatser till Universeum. Det var väl egentligen gångavstånd, men vi ville gärna prova att åka spårvagn, särskilt för Sigges skull. Han hade pratat om den där spårvagnen ända sen dagen innan. 


På universeum kunde man titta på olika djur, många fiskar och andra vattendjur men även apor mm. Där fanns också olika avdelningar som handlade om tex rymden och kriminologi. Där fanns mycket fakta, men också många roliga stationer där man kunde pröva på olika saker. Vi sprang ikapp med en kackerlacka bland annat. Vi hade inte en chans. Jag red på en låtsashäst, typ som en sån där tjur som man blir avslängd ifrån. Många stationer handlade om att testa sin reaktionsförmåga. Sånt gillar jag. Uppe på taket fanns en dinosarieutställning, men den var en besvikelse. Efter att vi varit på utställningen i Halmstad kändes denna nästan lite oseriös. Innan vi kände oss färdiga gick vi ner i "källaren" där det fanns en lekavdelning. 

 

Precis bredvid Universeum ligger Liseberg. Där började vi med att ladda batterierna med plättar. Sen följde flera timmar med karusellåkande för framför allt Sigges del. Daniel och jag turades om att åka med honom. Vi åkte Kaffekoppen, Farfars bilar, Kaninlandsbanan och till och med den lilla berg- och dalbanan Rabalder. Fast så här med facit i hand skulle kanske Rabalder ha kunnat vänta nåt år till. Sigge tyckte att den var lite otäck, men han blev inte ledsen. Farbror Pelle kom och hängde med oss ett par timmar, och spöade Daniel i alla möjliga dueller, såsom bollkastning och skjutning på ankor.   

När kvällen kom var vi trötta hela gänget. Vi tog spårvagnen tillbaka till hotellet och gick direkt in i det stora köpcentrat Nordstan där vi hittade ett pastaställe där vi åt middag. På hotellet nattade vi barnen och sen turades vi om att ta varsin sväng till hotellets gym. 


Nästa morgon laddade vi med ännu en rejäl frukost. Åtminstone vi vuxna, för Sigge hade ingen vidare aptit. Han åt mest apelsinklyftor. Svea smaskade i sig en hel del. Hennes favoriter var melon och äggröra. Sen packade vi ordning på vårt bagage och checkade ut. Tog en sväng in på Nordstan och köpte ett kilo räkor som jag och Daniel festade på här hemma i går kväll. Sen promenerade vi bort till bilen och ställde in våra väskor där, innan vi besökte museet Maritiman om består av några olika båtar som man kan gå ombort på, tex en ubåt och en fyrbåt. Det blev ett ganska kort besök för det var inte så roligt för barnen så de (och i förlägningen jag) blev rätt gnälliga. Sen åkte vi hem till Björkeberg. Även om det har varit en härlig vecka iväg, så var det skönt att komma hem.


Tänk så bra det har funkat med barnen hela veckan. De har varit så fina och glada, och funnit sig över allt. Första natten sov de väl sisådär, men i övrig har de sovit i princip mellan 20 och 08 varje natt. Sigge har gått själv nästan hela tiden. Vi hade ingen vagn med till honom så det var inte mycket att välja på. Nån stund ibland fick han sitta på Daniels axlar, men i övrigt gick han själv. 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av siggemckvack - 14 maj 2015 21:20


 

Av siggemckvack - 14 maj 2015 20:47

  Här har vi haft härligt väder idag. Lite blåsigt, men soligt och skönt. Förmiddagen ägande jag åt att skrubba och gno på uteplatsen. Bort med pollen, spindelväv och gamla torra löv. Och så fram med dynor, solsängar och lite blommor. Så här sent f...

Av siggemckvack - 10 maj 2015 20:44


Sigge funderar: - hur kunde mammorna komma efter dinosaurierna? -Ja du, det kan man undra, sa jag. Men papporna då hur tror du de kom? - Från magen såklart! Sigge bygger och bygger med sitt lego. Den här båten satt han och utvecklade och bygde ...

Av siggemckvack - 9 maj 2015 23:09

Bara roligt har vi haft idag. Sigge och jag blev hämtade av Sigges kompis Alma och hennes mamma och syster på förmiddagen. Vi åkte till Leos lekland. Tack vare det fina vädret var där väldigt lugnt och folktomt. Efter ett par timmars lek och lite lun...

Av siggemckvack - 6 maj 2015 21:49


Jag kommer i säng alldeles för sent om kvällarna vilket jag bittert ångrar när klockan ringer 05.30. Men det finns ju så mycket kul man vill hinna med på kvällen! Ikväll har jag hängt med två kompisar och blivit bjuden på mat och rabarberpaj, och igå...

Presentation


Sigge föddes 15 februari 2010 och Svea 18 september 2012. Bloggen finns för familj och vänner som inte har möjlighet att träffa Sigge och Svea så ofta, men andra nyfikna är förstås också välkomna! Jag som skriver är mamma Emma.

Sigge

Lilypie Kids Birthday tickers

Svea

Lilypie Third Birthday tickers

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5
6
7
8
9
10 11 12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22 23 24 25 26
27
28
29 30
31
<<< Juli 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards