Direktlänk till inlägg 7 augusti 2013

Svea

Av siggemckvack - 7 augusti 2013 20:45

I går var vi på 10-månaderskontroll på BVC. En läkare tittade på henne och han hade inget att anmärka på. Svea var inte så nöjd med undersökningen utan skrek för full hals. Hon brukar ju inte vara så känslig annars, så det var ovant. De aktuella måtten är 9395 g och 71,5 cm.

 

Det har hänt en del i Sveas utveckling senaste dagarna egentligen. Hon har börjat stå utan att hålla sig i tex. Hon står stadigt ganska långa stunder. I måndags såg jag att hon försökte resa sig utan att hålla sig i något, det var nära att det gick men hon klarade det inte riktigt än. Jag har lyckats lura henne att ta ett par steg från exempelvis soffbordet till mig. 


En lite tråkigare utveckling är att hon har gått och blivit mammig. Jag får helst inte försvinna utom synhåll ens här hemma, vilket ju är ganska besvärligt när man försöker få någonting gjort. Fast mammigheten verkar vara lite selektiv, för igår när vi var på tisdagsträff brydde hon sig inte om mig utan drog iväg och utforskade hela nedervåningen. Då var det jag som fick jaga henne istället eftersom de fanns smålego mm att stoppa i munnen. 


Hon äter verkligen allt. Det enda som hon inte har verkat gilla är havregrynsgröt och naturell yoghurt. Vi försöker att ge henne samma mat som vi äter så mycket det går, men det blir en del burkmat också. Ikväll fick hon kokt potatis och korv, och några skedar stuvad spenat innan jag kom på att barn under ett år inte ska äta spenat. 


Sen är hon lite rolig och gör skojiga miner. Exempelvis så flörtar hon och kniper ihop ögonen, eller så kör hon med tungspetsen fram och tillbaka utanför munnen. 


Hon känner igen sitt namn och reagerar när man säger det till henne. Jag tror hon vet vad nej, aja baja och app app app betyder, men hon stuntar i det och hytter istället lite med fingret när jag säger det. Hon vet att man ska säga tack, tack när man får en majskrok för då säger hon något som liknar det. 

 

Ja det finns tusen saker till att berätta om vår lillasyster, men nu  får det räcka för ikväll.


 
 
Lisa - mamma till Knut & Agnes & gravid med 3:an

Lisa - mamma till Knut & Agnes & gravid med 3:an

12 augusti 2013 15:42

Äntligen sitter jag vid en dator och kan skriva något! :)

Agnes hade oxå en sån där riktigt mamma-period, det kanske var omkring samma ålder som Svea eller något tidigare? Det var sjukt jobbigt! Först så har Knut aldrig direkt haft någon sån period, så jag har sluppit det tidigare. Och sen så har Agnes aldrig varit mammig utan mera framåt och umgåtts med alla. Och så pang bom kom hon in i värdlens mammaperiod! Åååå så jobbigt! Men det går ju över som tur är :) och idag är hon inte alls mammig och det är väääldigt skönt!

http://mammatillknut.bloggplatsen.se

siggemckvack

12 augusti 2013 22:15

Ni såg ut att ha haft sköna dagar på resande fot.

Sigge var nog nästan mer mammig än vad Svea är, så vi ska väl inte klaga. Som tur är så är hon inte rädd för andra människor, utan det är nästan mest mammigt hemma. Då får inte jag gå utom synhåll helst. Och nu andra gången vet man ju att det går över, så då är det okej. :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av siggemckvack - 14 maj 2015 21:20


 

Av siggemckvack - 14 maj 2015 20:47

  Här har vi haft härligt väder idag. Lite blåsigt, men soligt och skönt. Förmiddagen ägande jag åt att skrubba och gno på uteplatsen. Bort med pollen, spindelväv och gamla torra löv. Och så fram med dynor, solsängar och lite blommor. Så här sent f...

Av siggemckvack - 10 maj 2015 20:44


Sigge funderar: - hur kunde mammorna komma efter dinosaurierna? -Ja du, det kan man undra, sa jag. Men papporna då hur tror du de kom? - Från magen såklart! Sigge bygger och bygger med sitt lego. Den här båten satt han och utvecklade och bygde ...

Av siggemckvack - 9 maj 2015 23:09

Bara roligt har vi haft idag. Sigge och jag blev hämtade av Sigges kompis Alma och hennes mamma och syster på förmiddagen. Vi åkte till Leos lekland. Tack vare det fina vädret var där väldigt lugnt och folktomt. Efter ett par timmars lek och lite lun...

Av siggemckvack - 6 maj 2015 21:49


Jag kommer i säng alldeles för sent om kvällarna vilket jag bittert ångrar när klockan ringer 05.30. Men det finns ju så mycket kul man vill hinna med på kvällen! Ikväll har jag hängt med två kompisar och blivit bjuden på mat och rabarberpaj, och igå...

Presentation


Sigge föddes 15 februari 2010 och Svea 18 september 2012. Bloggen finns för familj och vänner som inte har möjlighet att träffa Sigge och Svea så ofta, men andra nyfikna är förstås också välkomna! Jag som skriver är mamma Emma.

Sigge

Lilypie Kids Birthday tickers

Svea

Lilypie Third Birthday tickers

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5 6 7
8
9
10
11
12
13
14
15 16 17
18
19 20 21
22
23
24
25
26 27 28 29
30
31
<<< Augusti 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards