Direktlänk till inlägg 17 augusti 2013

Appar för barn

Av siggemckvack - 17 augusti 2013 09:15

I onsdags kväll var jag på restaurang med mina kollegor. Vi hade jättetrevligt och tiden bara flög iväg. Under kvällen kom jag och min ena kollega att prata om appar för barn, och då kom jag på att jag kunde skriva lite om vilka appar som är populära hemma hos oss. 


Sigges favorit för tillfället, och som faktiskt har varit favorit ett bra tag, är Toca Boca hair salon 2. Där kan man tvätta, klippa, färga, raka, locka, trimma håret på några olika personer. Man kan till och med limma på nytt hår om man råkar ta av lite för mycket. Sen kan man pynta personen ifråga med diverse tillbehör såsom hattar och glasögon mm. Det här "spelet" har räddat många timmar i bilen i sommar.

 

Toca Boca har flera roliga barnappar. Vi har tex Toca Doctor, Toca Monsters, Toca Robot Lab och Toca Kitchen. Bilden nedan kommer från Toca Monsters.

 

Bilden ovan kommer från Filimundus app Pettsons memo, som är ett memoryspel som går att variera i svårighetsgrad, antal spelare mm.


Vi har många Pettson och Findusappar eftersom de är några favoriter här hemma. Här är en pusselapp - fast det har visst blivit felstavat och heter Petterssons Puzzle. Den går också att variera i svårighetsgrad.

 

Pettsons uppfinningar är ett spel som räcker länge. Varje lapp på bilden nedan är en bana, och man måste klara banan för att nästa ska låsas upp. Här ska man bygga uppfinningar med hjälp av olika saker som kommer upp i en spalt till vänster. Det kan vara att man ska bygga något som får gungstolen att gunga eller Findus bil att åka framåt. 

 






  

Vemböckerna går också att få som app. Det är precis samma som böckerna, bilder och med en röst som läser boken. En bok får man gratis, sen kostar de 15 kr styck. 

 


De flesta apparna går att få gratis i en lite enklare version, men vill man ha fullversionen så kostar de mellan 7 och 22 kr ungefär. Vi brukar börja med gratisversionen, men när vi märker att det är någon som gillas väldigt mycket så kan vi köpa fullversionen. 


Vilka appar gillar era barn? Och vilka barnappar gillar ni som vuxna?







 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av siggemckvack - 14 maj 2015 21:20


 

Av siggemckvack - 14 maj 2015 20:47

  Här har vi haft härligt väder idag. Lite blåsigt, men soligt och skönt. Förmiddagen ägande jag åt att skrubba och gno på uteplatsen. Bort med pollen, spindelväv och gamla torra löv. Och så fram med dynor, solsängar och lite blommor. Så här sent f...

Av siggemckvack - 10 maj 2015 20:44


Sigge funderar: - hur kunde mammorna komma efter dinosaurierna? -Ja du, det kan man undra, sa jag. Men papporna då hur tror du de kom? - Från magen såklart! Sigge bygger och bygger med sitt lego. Den här båten satt han och utvecklade och bygde ...

Av siggemckvack - 9 maj 2015 23:09

Bara roligt har vi haft idag. Sigge och jag blev hämtade av Sigges kompis Alma och hennes mamma och syster på förmiddagen. Vi åkte till Leos lekland. Tack vare det fina vädret var där väldigt lugnt och folktomt. Efter ett par timmars lek och lite lun...

Av siggemckvack - 6 maj 2015 21:49


Jag kommer i säng alldeles för sent om kvällarna vilket jag bittert ångrar när klockan ringer 05.30. Men det finns ju så mycket kul man vill hinna med på kvällen! Ikväll har jag hängt med två kompisar och blivit bjuden på mat och rabarberpaj, och igå...

Presentation


Sigge föddes 15 februari 2010 och Svea 18 september 2012. Bloggen finns för familj och vänner som inte har möjlighet att träffa Sigge och Svea så ofta, men andra nyfikna är förstås också välkomna! Jag som skriver är mamma Emma.

Sigge

Lilypie Kids Birthday tickers

Svea

Lilypie Third Birthday tickers

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5 6 7
8
9
10
11
12
13
14
15 16 17
18
19 20 21
22
23
24
25
26 27 28 29
30
31
<<< Augusti 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards