Alla inlägg under maj 2013

Av siggemckvack - 19 maj 2013 20:18

Enligt Sigge

 

Av siggemckvack - 17 maj 2013 22:43

Idag har det varit varmt som en sommardag. Det har blåst en del, men varma sköna vindar så det gjorde inget. 


När jag och Svea hämtat Sigge på förskolan åkte vi in till frisören i Vikingstad. Där fick Sigge klippa sig och han blev så snygg. Nu börjar han bli lite cool med det här med frisörbesök och han kunde sitta själv i stolen och lät frisören använda både vattensprutan, trimmern och hårfönen. Färg måste man också få förstås. Han valde svart färg. När vi gick därifrån fick han en klubba av frisören. Den räckte hela eftermiddagen.


Sen åkte vi hem och tillbringade många timmar i trädgården. Mellis på en filt, gunga, gräva, springa, sova mm. Här kommer massor av bilder:

        


Vi grillade hamburgare och majs till middag och satt ute och åt för första gången i år. När barnen somnat satt Daniel och jag ute och filosoferade och drack lite vin. Mysigt.





Av siggemckvack - 16 maj 2013 20:23

I går åkte jag till Norrköping då det var träff på den distanskurs jag läser. Det är lite typiskt att behöva åka till Norrköping när man läser på Linköpings universitet, men det finns ju en liten "filial" i Norrköping och min kurs råkar gå just där. Eftersom träffen är på eftermiddagstid, så måste vi fixa med barnvakt till barnen när de där träffarna är. Den här gången kunde grannen Sofie, 18 år. Hon har varit barnvakt åt Sigge flera gånger, och en gång förut åt båda barnen, men aldrig så många timmar som igår. Det hade gått jättebra som tur är. De hade bla gått hem till Sofie och hennes familj och klappat djuren (katter, ökenråttor och en ödla. Samt tittat på fiskar). 


Idag var vi på 8-månaderskontroll med Svea. Hon väger nu 8250 g och är 68,5 cm. Blev lite nyfiken hur stor Sigge var vid samma ålder, så jag tittade på BVC-kortet. Han vägde 7720 och var 70,5 cm. Längre och lättare än lillasyster. Kerstin frågade lite om Svea har lärt sig krypa, sitta, kan ta sig från sittande till krypande själv, och om hon har börjat ställa sig upp. Och det gör hon ju. 


Jag blev lite full i skratt när jag såg vad Daniel skrivit på inköpslistan ikväll:

 

Av siggemckvack - 15 maj 2013 09:30

Ofta ligger Svea och pratar lite för sig själv när hon vaknat på morgonen. Sen kan hon se så här glad ut när man går in och hämtar henne:

 

God morgon morsan!

 

Att rota i lådan under skötbordet är spännande. Tyvärr slutar det ofta med att Svea ramlar, för det där med att ta sig ner från stående är ganska svårt fortfarande.

 

Av siggemckvack - 14 maj 2013 20:30

Idag var tisdagsgänget här hemma hos oss. Vi blev 4 mammor och 8 barn, sen bara 3 mammor då en åkte iväg på möte och vi andra agerade barnvakt. De stora barnen, dvs 3-åringarna, lekte så fint. Härligt att se så självständiga de blivit. De minsta barnen, Svea och Svea, sov mest. Undrar om det är sövande med all aktivitet som var här hemma, för så mycket som Svea sov idag har hon inte sovit på samma dag på flera månader. Vi åt makaronipudding och sallad. Efter lunch gick vi ut en stund mellan regnskurarna. Vi åt mellis/fika på uteplatsen under tak, och tur var väl det för det började regna riktigt rejält. Lite kyligt blev det, men mysigt att sitta där och fika när det smattrade på plasttaket. 


     

Av siggemckvack - 13 maj 2013 22:17

Här är blomlådan som Daniel och Joakim snickrade ihop i helgen. Det kommer gå åt en hel del jord för att fylla den. Sen är det dags att plantera något i den. Vi har funderingar på prydnadsgräs, men vi får se vad det blir.


 

Av siggemckvack - 13 maj 2013 22:14

I kväll somnade Sigge på mattan i "hallen" på övervåningen. Hopkrupen som en liten boll, gullungen. Han hade visst smugit ut från sitt rum efter nattningen och lagt sig där, och somnat. Gissa om jag blev förvånad när jag kom upp för trappan och hittade honom där!

 

Av siggemckvack - 12 maj 2013 14:00

När vi lagt Svea och Sigge igår kväll gick vi andra ut i bastun, sen hoppade vi i poolen när vi blivit riktigt varma. Till och med jag badade, trots att jag är en riktig badkruka. Skönt kan jag inte påstå att det var, men uppfriskande. Det var ca 18,5 grader i vattnet så det var rätt okej ändå, även om jag föredrar när det är 27 som det kan bli en vanlig sommardag. Barnen badade iaf riktigt mycket.  

Presentation


Sigge föddes 15 februari 2010 och Svea 18 september 2012. Bloggen finns för familj och vänner som inte har möjlighet att träffa Sigge och Svea så ofta, men andra nyfikna är förstås också välkomna! Jag som skriver är mamma Emma.

Sigge

Lilypie Kids Birthday tickers

Svea

Lilypie Third Birthday tickers

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4 5
6 7 8 9
10
11 12
13 14 15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28 29 30 31
<<< Maj 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards