Direktlänk till inlägg 26 juli 2014

London dag 2

Av siggemckvack - 26 juli 2014 23:45

Efter frukost tog vi tunnelbanan till London Dungeon. Trodde vi iaf, men det visade sig ha flyttat så vår karta stämde inte. Men det var bara att hoppa på tunnelbanan igen så var vi framme på ett kick. Måste säga att det här med tunnelbana är himla smidigt alltså.

När vi väl kom fram till Dungeon fick vi köa en del innan vi kom in. Vi visste knappt själva vad Dungeon är för något utan åkte dit på rekommendationer. Men det är alltså lite som ett spökhus på tivoli fast större, häftigare och mer välgjort. Man guidades i små grupper genom huset och fick ta del av Londons mörka historia (pesten, Jack the ripper mm) genom små teaterpjäser mm. Det var förstås mörkt och läskigt längs vägen. Vi fick ta del i pjäserna själva lite grann. Riktigt roligt.

Sen tog vi en guidad flodbåt därifrån till Towern. Det tog ca 20 minuter och många olika byggnader pekades ut längs färden. Vid Towern köpte vi lunch och satt i solen och hade det bra.

Sen tänkte vi hoppa på en sightseeingbuss idag igen, men lyckades missa hållplatsen så det blev en lång promenad innan vi kom på en buss. Vi lyckades hamna på en buss med en riktig guide istället för en med inspelad röst, och oj vad han pratade och höll låda i de två timmar vi satt på bussen.

När vi hoppade av satte vi kurs mot Oxford street. På vägen slank vi in på Fortnum & Mason och Hamleys, samt passerade Piccadilly circus. På Hamleys hittade vi presenter till barnen. Sen stannade vi och köpte dricka och typ världens godaste kaka, en typisk cookie med vit choklad och makadamianötter. Tur var väl det för vid det här laget höll jag på att tappa greppet av törst och trötthet.

Efter en lång stund åkte vi hem till hotellet och fräschade upp oss. En kille i baren här på hotellet tipsade oss om att promenera bort till Camden för att gå på puben och ta nåt att äta och dricka, så det gjorde vi. Det var livat där såhär på lördagskvällen, men trevligt.

 
 
Ingen bild

Moster Frida

27 juli 2014 04:05

Åh, det låter som att ni har det helt fantastiskt och det är ni värda. Glöm inte att dricka Pims på en pub i värmen och ha en fantastisk söndag.

siggemckvack

27 juli 2014 08:25

Det ska vi absolut. Pimms får jag absolut inte glömma! Vad gör du uppe kl 4? Ha det bra ni med. Kram

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av siggemckvack - 14 maj 2015 21:20


 

Av siggemckvack - 14 maj 2015 20:47

  Här har vi haft härligt väder idag. Lite blåsigt, men soligt och skönt. Förmiddagen ägande jag åt att skrubba och gno på uteplatsen. Bort med pollen, spindelväv och gamla torra löv. Och så fram med dynor, solsängar och lite blommor. Så här sent f...

Av siggemckvack - 10 maj 2015 20:44


Sigge funderar: - hur kunde mammorna komma efter dinosaurierna? -Ja du, det kan man undra, sa jag. Men papporna då hur tror du de kom? - Från magen såklart! Sigge bygger och bygger med sitt lego. Den här båten satt han och utvecklade och bygde ...

Av siggemckvack - 9 maj 2015 23:09

Bara roligt har vi haft idag. Sigge och jag blev hämtade av Sigges kompis Alma och hennes mamma och syster på förmiddagen. Vi åkte till Leos lekland. Tack vare det fina vädret var där väldigt lugnt och folktomt. Efter ett par timmars lek och lite lun...

Av siggemckvack - 6 maj 2015 21:49


Jag kommer i säng alldeles för sent om kvällarna vilket jag bittert ångrar när klockan ringer 05.30. Men det finns ju så mycket kul man vill hinna med på kvällen! Ikväll har jag hängt med två kompisar och blivit bjuden på mat och rabarberpaj, och igå...

Presentation


Sigge föddes 15 februari 2010 och Svea 18 september 2012. Bloggen finns för familj och vänner som inte har möjlighet att träffa Sigge och Svea så ofta, men andra nyfikna är förstås också välkomna! Jag som skriver är mamma Emma.

Sigge

Lilypie Kids Birthday tickers

Svea

Lilypie Third Birthday tickers

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16 17 18
19
20
21 22
23
24 25 26 27
28
29 30
31
<<< Juli 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards