Direktlänk till inlägg 27 juli 2014

London dag 3

Av siggemckvack - 27 juli 2014 21:58

Vi började dagen med en rejäl frukost här på hotellet. Frukosten ingår inte i det vi har betalat för rummet, men idag valde vi att köpa till frukosten. Sen promenerade vi ca 15 minuter bort till Madame Tussauds dit vi redan hade biljetter. Det var nästan läskigt så verkliga de där vaxdockorna ser ut, om man står precis inpå så ser man liksom porerna i huden. Tyvärr var det väldigt mycket folk där så vi orkade inte riktigt stå i kö för att fota oss med vissa dockor och sådär. Ångrar lite att jag inte fotade mig med Robert Pattison. Men Dalai Lama är inte så illa han heller, hi hi.

Efter vaxmuseet gick vi mot Oxford street igen eftersom jag gärna ville till Primark som jag hört talas om så mycket. På vägen såg vi Selfridges och jag blev eld och lågor eftersom jag älskar den serien på tv. Vi gick in men tyvärr är det ett "modernt" varuhus numera. Fortnum & Mason, där vi var igår, liknar mer det Selfridges som är i serien. Lite gammaldags sådär. En sak handlade vi på Selfridges iaf, en liten högtalare till tex telefonen eller iPaden som man fäster på en yta som kan vibrera (kan vara allt från en hink till kylskåpsdörren) så sprids ljudet. Svårt att förklara, men rätt coolt. Vi tog en kopp kaffe respektive chailatte där också.

På Primark shoppade vi kläder till alla i familjen, samt två handväskor till mig. Primark är ett jättestort klädesvaruhus med väldigt låga priser. Självklart var det mycket folk där och långa köer till provrummen så jag orkade inte shoppa så mycket till mig. Det var roligare att handla till barnen.

Vårt nästa mål var Harrods. Vi slog två flugor i en smäll och promenerade dit genom Hyde park. Den parken är verkligen stor!

Efter besöket på Harrods tog vi tunnelbanan tillbaka till hotellet och lämnade alla inköp på rummet. Sen gick vi ut för att leta reda på ännu en pub att prova. Vi gillar pubar, det känns så himla engelskt. Vi drack varsin öl/cider (Pimms var slut Frida) och åt Sunday roast, typ klassisk söndagsmiddag. Det var nötkött till mig och lamm till Daniel samt rostad potatis, rostade rotsaker, brynt rödkål, sugarsnaps, sås och yorkshirepudding. Oj oj oj så mätta vi blev.

Nu pustar vi ut på rummet och ska strax kolla på nästa avsnitt av Orange is the new black.

 
Det här inlägget går inte att kommentera.
Av siggemckvack - 14 maj 2015 21:20


 

Av siggemckvack - 14 maj 2015 20:47

  Här har vi haft härligt väder idag. Lite blåsigt, men soligt och skönt. Förmiddagen ägande jag åt att skrubba och gno på uteplatsen. Bort med pollen, spindelväv och gamla torra löv. Och så fram med dynor, solsängar och lite blommor. Så här sent f...

Av siggemckvack - 10 maj 2015 20:44


Sigge funderar: - hur kunde mammorna komma efter dinosaurierna? -Ja du, det kan man undra, sa jag. Men papporna då hur tror du de kom? - Från magen såklart! Sigge bygger och bygger med sitt lego. Den här båten satt han och utvecklade och bygde ...

Av siggemckvack - 9 maj 2015 23:09

Bara roligt har vi haft idag. Sigge och jag blev hämtade av Sigges kompis Alma och hennes mamma och syster på förmiddagen. Vi åkte till Leos lekland. Tack vare det fina vädret var där väldigt lugnt och folktomt. Efter ett par timmars lek och lite lun...

Av siggemckvack - 6 maj 2015 21:49


Jag kommer i säng alldeles för sent om kvällarna vilket jag bittert ångrar när klockan ringer 05.30. Men det finns ju så mycket kul man vill hinna med på kvällen! Ikväll har jag hängt med två kompisar och blivit bjuden på mat och rabarberpaj, och igå...

Presentation


Sigge föddes 15 februari 2010 och Svea 18 september 2012. Bloggen finns för familj och vänner som inte har möjlighet att träffa Sigge och Svea så ofta, men andra nyfikna är förstås också välkomna! Jag som skriver är mamma Emma.

Sigge

Lilypie Kids Birthday tickers

Svea

Lilypie Third Birthday tickers

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16 17 18
19
20
21 22
23
24 25 26 27
28
29 30
31
<<< Juli 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards