Alla inlägg under januari 2015

Av siggemckvack - 18 januari 2015 21:18

Här tillbringade vi tre och en halv timme igår:

 

Det var faktiskt inte så sjukt mycket folk där som jag trodde att det skulle vara, utan helt ok. Svea och Sigge lekte och lekte, och då gjorde förstås Daniel och jag det också. För än så länge vågar vi inte släppa dem själva. Så vi klättrade, kröp, balanserade, rutschade, hoppade och lekte med bollar. Daniel skadade foten också. Den är lite blåaktig idag. Lunch, och så glass till barnen. Sen mer lek. Sigges förskolekompis Anton dök upp, och då sprang de två grabbarna iväg och lekte. 


När vi åkte därifrån kände jag mig svettig och illaluktande, så jag övertalade Daniel (ni som känner honom vet att han inte var särskilt svårövertalad) att gå ut och elda i bastun. Sen bastade vi hela familjen för första gången. Svea har aldrig varit med förut, för vi har tyckt att hon varit för liten, och då har inte jag heller bastat eftersom någon måste ta hand om henne. Hon tyckte det var lite läskigt precis när vi gick in i värmen, men sen var hon nöjd och glad. 


Mysig familjelördag!

Av siggemckvack - 15 januari 2015 11:45

För en vecka sen slutade Svea hastigt och lustigt med napp. Det var inte på eget initiativ, utan blev så för att jag upptäckte att hon tuggat sönder alla nappar. Det var precis vid läggdags nästan, så den natten fick hon klara utan napp helt enkelt. Och det gick riktigt bra, så då bestämde vi att det var lika bra att fortsätta. Svea fick själv slänga napparna i soporna så att hon skulle förstå att de var borta. Lite har hon frågat efter napp, men det har räckt med att vi förklarar att de var trasiga och måste kastas så har hon nöjt sig. Någon natt vaknade hon och var ganska arg en stund, men hon somnade om när jag låg brevid och klappade henne på ryggen.


Här är vår stora tjej som dansar en rolig dans:


 

Av siggemckvack - 13 januari 2015 12:15

I fredags när jag slutat jobbet så hade jag ett par timmar att fördriva innan jag skulle träffa Sandra och gå på bio. Jag tyckte inte det var någon idé att åka hem, så istället åkte jag till Ikanohuset för att bla köpa ett kort till Sigrids dop. Där inne råkade jag gå förbi Polarn och pyret och såg att de hade stor rea med upp till 70%, så jag gick in en sväng. Och hittade MASSOR som jag ville köpa! Jag fick sålla och sålla, men ändå handlade jag för 1400 kr. Det här fick jag med mig hem:

Röda byxor, tre par trosor och klänning till Svea. Grön tröja till Sigge.

   

Randig tröja och skaljacka till Sigge, fast skaljackan är helt orange. Tights och en långärmat top i det blommiga tyget (ej body) till Svea.


Jag är supernöjd med mina inköp, framför allt jackan som det var halva priset på. 399 kr känns helt klart överkomligt jämfört med 799.


Alla bilder kommer från www.polarnopyret.se




Bio

Av siggemckvack - 12 januari 2015 11:00

I fredags var jag och min kompis Sandra på bio. Vi såg Unbroken, en film som jag inte visste något alls om innan. Det var Sandra som frågade om jag ville följa med, och jag sa ja utan att ha en aning om vad det var för film. Som tur var så var den riktigt bra. Det är en sann historia om en kille som råkar illa ut under andra världskriget, då han först flyter omkring på en flotte i havet i över en månad och sen blir krigsfånge i Japan. 

 

Bilden är från www.sf.se


Innan bion gick jag och Sandra på ett jättemysigt café/restaurang och åt focaccia fylld med massa gott. Vi gick på sena bion som började kvart över nio, så jag var inte hemma förrän halv ett på natten!


Av siggemckvack - 11 januari 2015 20:46

I går åkte vi Sigtuna tur och retur för att gå på min systerdotter Sigrids dop. Vi åkte hemifrån kl 8 ungefär, och var framme vid 11. Då åkte vi till lokalen där det skulle vara dopfika efteråt, för att lämna kakor som jag bakat och dekorera borden med pappersnallar som jag och Daniel suttit och stansat ut på kvällarna i veckan. Sen åkte vi till kyrkan. Sigrid var så snäll hela dopet och såg mest nyfiken och lite förvånad ut. 

 


En rolig grej som prästen gjorde var att när dopet var slut och vi skulle gå ut, så ville han att alla skulle gå fram och tränga ihop sig så att han kunde ta en bild av oss. Det var för att Sigrid i framtiden ska kunna se vilka som var med på hennes dop.

 

Ganska många var vi.


När det var klart åkte vi till lokalen och fikade med bullar, kakor och tårta. Massor av presenter fick Sigrid. Kändes som att hon fick fler presenter än vad det var folk på plats! Men så var det nog inte. :)


Det hade börjat snöa under dagen, så när vi skulle åka hem var det ganska mycket snö på vägen. Det blev moddigt på E4:an, och folk körde väldigt sakta. Undrar vad alla ska ut och köra när det snöar för? Känns som att det är fler som kör då än i vanliga fall. Vi gjorde ett hamburgerstopp i Nyköping, innan vi fortsatte hemåt. Jag vet inte riktigt vad klockan var när vi kom hem, men kanske runt sju eller åtta. Svea och Sigge var jätteduktiga hela dagen, trots alla timmar i bilen. 


Så här söt är dopets huvudperson på nära håll, en helt vanlig dag:

 

Av siggemckvack - 6 januari 2015 09:45

I går morse klockan 8 kom vår städpatrull igen, som denna gång bestod av en ensam tjej. De brukar alltid vara två, men kanske de var kort om folk så här när många passar på att ta semester. Hur som helst, så fick jag och barnen ställa klockan för att komma upp och få på oss kläder innan hon kom. Daniel var på jobbet förstås. Vi åkte till farfar och åt frukost och hängde i ett par timmar. Barnen lekte och underhöll farfar, och jag sjönk ner i Leifs fåtölj med min spännande bok, andra delen i Hunger games-triologin. 

 

Minigolf i hallen är inget konstigt hos farfar Leif!


När vi kom hem var det så fint och rent överallt, och en trevlig lapp låg på bänken. Det här med Rut-avdrag är underbart alltså...

 

Av siggemckvack - 5 januari 2015 16:15

Sveas julklapp roar barnen en stund. (Detta var i lördags, så ingen tror att barnen får äta godis en helt vanlig måndag, hi hi).

 

Av siggemckvack - 5 januari 2015 11:00

På nyårsafton var vi bjudna till vänner som bor långt ute i skogen, ca 45 minuter hemifrån oss rätt ut i skogen. Det var flera som var bjudna dit, så vi blev ett litet sällskap på 6 par. De flesta hade småbarn, och alla barnfamiljer sov kvar. Vi var bjudna dit även förra året, men då valde vi att tacka nej eftersom vi var rädda att råka få någon magsjukebacill med oss hem lagom tills vi skulle åka till Thailand. Helt rätt beslut kan man tycka efter detta årets magsjuke-epedemi som bröt ut dagarna efteråt hos alla familjer som var på festen. Vi klarade oss bäst tror jag, det var bara Daniel och jag som kände oss lite smårisiga ett par dagar men det blev inget av det. 


Festen blev i alla fall väldigt trevlig. Barnen fick äta först, och sen ville Sigge och Svea gå och lägga sig (Sigge bad om det) vilket vi tyckte var bra tajming för då kunde vi äta i lugn och ro. Så blev det inte riktigt sen, eftersom barnen inte alls kunde varva ner utan låg och ropade på oss så vi fick springa dit stup i kvarten. Hade vi vetat det kunde de allt ha varit uppe en stund till. Trötta var de i alla fall, för Svea somnade så fort jag vickade omkull henne och såg till att hon låg kvar (hon stod i sängen och vägrade ligga ner eftersom hon inte ville somna), och när hon blev tyst kunde även Sigge somna. 


Vi fick soppa till förrätt, hummer till varmrätt (den hade vi tagit med själva) och chokladmousse med kärsbärskompott till efterrätt. 


Vid tolv gick vi ut och skålade, och sen gick/åkte några hem och ett par gick och la sig. Vi tre par som var kvar spelade spel till kl halv tre och hade väldigt kul. 

 

Fotograf: Caroline Ahlenius

Presentation


Sigge föddes 15 februari 2010 och Svea 18 september 2012. Bloggen finns för familj och vänner som inte har möjlighet att träffa Sigge och Svea så ofta, men andra nyfikna är förstås också välkomna! Jag som skriver är mamma Emma.

Sigge

Lilypie Kids Birthday tickers

Svea

Lilypie Third Birthday tickers

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2015 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards