Direktlänk till inlägg 11 april 2013

Vår Thailandsresa

Av siggemckvack - 11 april 2013 10:15

Jag har fått en del frågor om vår kommande Thailandsresa, så jag tänkte att jag skriver och berättar här på bloggen.


2011 var vi i Thailand i två veckor. Vi var på Koh Lanta och Sigge var 11 månader. På hotellet träffade vi flera svenska familjer som var där i flera månader. De passade på att tillbringa några månader i värmen under föräldraledigheten. Det är tydligen ganska vanligt att svenska familjer tillbringar några månader just på Koh Lanta på vintern. Vi hade aldrig tänkt tanken att det ens gick att vara borta så länge, men blev såklart jättesugna. Hjärnorna arbetade på högvarv ett tag tills vi hade en plan och insåg att det faktiskt skulle kunna vara möjligt även för oss så småning om.


Så vi började spara pengar. Det är inte helt lätt att spara när man är föräldraledig, men det går. Vi tänkte också på att spara föräldradagar på Sigge.


När vi är iväg kommer vi vara föräldralediga på varsitt barn. Vi kommer leva på vår ihopsparade reskassa i Thailand, och så får föräldrapengen täcka de fasta kostnaderna här hemma.


Vi har tänkt oss att resa runt till lite olika ställen de första tre veckorna i Thailand. Vi landar i Phuket, och där tänker vi nog stanna ett par dagar för att komma in i rätt dygnsrytm och shoppa på oss lite kläder och saker vi kan ha nytta av på resan. I dagsläget tänker vi oss att sen fortsätta mot Phi-phiöarna, Ao nang och Koh Mook, men vi får väl se om vi hinner ändra oss både en och två gånger innan det är dags att åka. 


De sista fem veckorna tänker vi tillbringa i lugn och ro på stranden Klong dao på Koh Lanta. 


Resrutten är planerad så att det inte är alltför långa sträckor att resa med barnen. Några timmar med båt mellan resmålen. 


Boendet på Koh Lanta håller jag på att kolla upp just nu. Vi lutar åt att vi vill bo på samma ställe som förra gången vi var där - DR lanta. Det låg bra till och då vet vi vad vi får och att det funkar med barnen. Eftersom vi vill bo så pass länge på Koh Lanta, och inte behöva flytta runt till olika ställen på ön, så tänker vi boka det boendet i god tid här hemmifrån.


Några bilder från vår förra resa till Koh Lanta:    

 
 
Ingen bild

Eva

11 april 2013 10:49

Låter härligt! När ska ni åka?

siggemckvack

11 april 2013 11:57

Vi åker i början av januari så det är ju ett tag kvar

 
Mia

Mia

16 april 2013 17:26

Så härligt! Vi var 2 månader i Thailand på vår förra föräldrarledighet och var på kho lanta en vecka men då var det lågsäsong och näst intill allt var stängt, Phi phi är underbart och skönt utan bilar. Phuket har jag varit på en hel del och om ni ska shoppa så har ni kommit till rätt ställe, de har ju flera stora shoppingmalls både i Patong och nära Phuket town. som du säger så börjar det bli väldigt vanligt att svenska småbarnsföräldrar åker på långresor under föräldrarledigheten...så härligt!

Vi kommer i vinter åka till Huahin, phuket men sen även vidare till Bali och Filippinerna tror jag men får se hur mycket man orkar med två barn:)

http://sakomdu.blogspot.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av siggemckvack - 14 maj 2015 21:20


 

Av siggemckvack - 14 maj 2015 20:47

  Här har vi haft härligt väder idag. Lite blåsigt, men soligt och skönt. Förmiddagen ägande jag åt att skrubba och gno på uteplatsen. Bort med pollen, spindelväv och gamla torra löv. Och så fram med dynor, solsängar och lite blommor. Så här sent f...

Av siggemckvack - 10 maj 2015 20:44


Sigge funderar: - hur kunde mammorna komma efter dinosaurierna? -Ja du, det kan man undra, sa jag. Men papporna då hur tror du de kom? - Från magen såklart! Sigge bygger och bygger med sitt lego. Den här båten satt han och utvecklade och bygde ...

Av siggemckvack - 9 maj 2015 23:09

Bara roligt har vi haft idag. Sigge och jag blev hämtade av Sigges kompis Alma och hennes mamma och syster på förmiddagen. Vi åkte till Leos lekland. Tack vare det fina vädret var där väldigt lugnt och folktomt. Efter ett par timmars lek och lite lun...

Av siggemckvack - 6 maj 2015 21:49


Jag kommer i säng alldeles för sent om kvällarna vilket jag bittert ångrar när klockan ringer 05.30. Men det finns ju så mycket kul man vill hinna med på kvällen! Ikväll har jag hängt med två kompisar och blivit bjuden på mat och rabarberpaj, och igå...

Presentation


Sigge föddes 15 februari 2010 och Svea 18 september 2012. Bloggen finns för familj och vänner som inte har möjlighet att träffa Sigge och Svea så ofta, men andra nyfikna är förstås också välkomna! Jag som skriver är mamma Emma.

Sigge

Lilypie Kids Birthday tickers

Svea

Lilypie Third Birthday tickers

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26
27
28
29 30
<<< April 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik

Kategorier


Skapa flashcards