Alla inlägg under juni 2013

Av siggemckvack - 25 juni 2013 20:23

Idag skulle det ju inte bli så fint väder hade jag hört. Men när vi kom upp i morse såg det ju underbart ut, så vi bestämde oss för att åka och bada idag med. Först var vi en tur till Ikano-huset, så vi kom väl till badet vid 12-tiden. Vi hade köpt "plocka-själv-sallad" på Willys som vi började med att äta. Gott! Sigge gillade att sitta och plocka med de ingredienser han hade valt till sin sallad. Populärast var oliverna, fetaosten, kräftstjärtarna och kycklingspettet. 

 

Svea hade inte sovit middag på förmiddagen förutom 10 minuter i bilen, så när hon fått en burk mat i magen var hon inte svår att söva. Vilket var jättebra för mig och Sigge, för då kunde vi bada obehindrat! Vi badade i den mellandjupa poolen där vattnet når precis till hakan på Sigge. Han hade armpuffar på sig och jag tror att han äntligen fattade vad de är bra för. 


Efter ett par timmar vaknade Svea och började krypa omkring och äta gräs, maskrosblad, klöverblommor, tusensköna mm. Då fick Sigge leka i plaskpoolen istället där han klarar sig mer självständigt. 

  

Det har helt klart skett några förbättringar på Valkebobadet sen jag var där sist för ett par år sedan. De har börjat värma upp poolerna med fjärrvärme och garanterar minst 23 grader i vattnet. Idag var det ca 25 grader. De har också börjat acceptera kortbetalning. Det visste jag inte om, så när vi skulle gå och köpa glass i kiosken fick bara Sigge glass eftersom jag endast hade 15 kr i kontanter. Men det kanske var lika bra...

Av siggemckvack - 24 juni 2013 16:29

Nyss kom vi hem från Valkebobadet där vi tillbringat ett par timmar. Det var ganska mulet men solen tittade fram då och då. Nu hann vi lagom innanför dörren så vräkte regnet ner.

Av siggemckvack - 22 juni 2013 19:56

Fick en underbar bukett från Annas och Johans trädgård igår.

Av siggemckvack - 22 juni 2013 19:53

En stund innan läggdags. Sigge matar Joakim med chips.

Av siggemckvack - 22 juni 2013 11:53

Det fina vädret försvann mot lunchtid, då det började blåsa och bli mulet. Vi hann sitta ute och äta god lunch med farfar först iaf. När våra vänner (3 andra barnfamiljer) dök upp hängde regnet i luften, men vi vågade oss ändå bort till midsommarfirandet i byn där vi dansade lite runt stången och fikade. Vi klarade oss från regnet. Några droppar kom när vi var på väg hem bara.

   

Hemma hos oss dröjde det inte alltför länge innan det sprack upp och blev ganska fint igen, så vi kunde vara ute större delen av kvällen. Alla hade tagit med sig eget kött att grilla, och så hade vi delat upp lite sysslor mellan familjerna. Några hade med sig lite plock och snittar att mumsa på när vi väntade på att grillen skulle bli klar, andra hade med sig potatis, sås, bröd och sallad. Vi (jag) hade bakat en tårta, och ordnat med glass till barnen. Jag hade även gjort en liten tipspromenad till barnen med frågor som "vad heter Pippis apa" och "hur många fingrar har du på en hand". En förälder fick förstås följa med runt och läsa frågorna. Alla barn fick såpbubblor som "pris". 


 

Av siggemckvack - 22 juni 2013 11:49

Midsommarafton inleddes med ganska fint väder så Daniel och Sigge återinvigde poolen efter linerbytet. Ca 24 grader var det i vattnet. Jag var inte ett dugg badsugen så jag hoppade över, badkruka som jag är. 


Kl 10.00

 

Kl. 22


På kvällen när gästerna åkt hem blev det kvällsdopp för alla utom mig och Svea. Joakim och Rebecka hade ju längtat och väntat hela dagen på att få bada. 


Av siggemckvack - 20 juni 2013 22:48

Ikväll hjälpte Sigge mig att vattna utomhus. Jag busade och stänkte lite vatten på honom med vattenslangen. Det tyckte han var roligt. Kläderna blev fuktiga och då frågade han:


- Får jag vara nakenfis?

- Ja, det får du väl.

- Som pappa......i affären. 


Ha ha. Då gick det ju inte att hålla sig för skratt. Såg för mitt inre hur Daniel gick naken på ICA.


Men som vanligt fanns det ju en helt rimlig förklaring. Tidigare på eftermiddagen hade Sigge varit med Daniel på en klädaffär och följt med in i provhytten när Daniel skulle prova lite kläder.



Lite skryt också. I kväll cyklade jag och Sara en tur på 2,5 mil! Känns redan en aning i benen. Vi får väl se hur det känns i morgon. Gulp!

Emma · Sigge

Presentation


Sigge föddes 15 februari 2010 och Svea 18 september 2012. Bloggen finns för familj och vänner som inte har möjlighet att träffa Sigge och Svea så ofta, men andra nyfikna är förstås också välkomna! Jag som skriver är mamma Emma.

Sigge

Lilypie Kids Birthday tickers

Svea

Lilypie Third Birthday tickers

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7
8
9
10 11 12 13
14
15
16
17 18 19 20
21
22
23
24 25 26
27
28 29 30
<<< Juni 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards