Senaste inläggen

Av siggemckvack - 17 mars 2015 10:00

Sigge, nyklippt och fin i torsdags.

 


I eftermiddag har jag bokat en klipptid till Svea. Det blir första gången vi klipper henne. Ska bli spännande att se om det går. Vi har tränat lite genom att leka frisör och prata om frisörbesöket, och mutat med att man får en klubba efteråt.   ANNONS
Av siggemckvack - 16 mars 2015 19:37

Vi plockade ju en del kottar och annat på vår utflykt igår, och när vi kom hem ville Sigge att vi skulle pyssla med dem. Han skulle göra en maskin, sa han. Så vi dukade fram alla möjliga pysselmaterial på hela köksbordet. 

 

Sigge upptäckte snart att det var svårt att göra en maskin av kottar med bara ett limstift till hjälp, så han övergick till att måla en kotte rosa. Svea målade på papper och klistrade dit klistermärken och sugrörsbitar som hon klippt själv. Jag försökte göra en kaninburk av en mjölkkartong, men den blev inte så jättesnygg. Barnen tröttnade efter ca 20 minuter och sen fick jag ägna dubbla den tiden åt att röja efter oss. Ha ha!


ANNONS
Av siggemckvack - 15 mars 2015 20:51

Idag kände jag för att vi skulle hitta på nåt, så jag föreslog en utflykt till naturreservatet Tinnerö. Resten av familjen nappade direkt. Tinnerö ligger precis i kanten av Linköping och är väldigt populärt promenad-, cyklings-, löpnings- och utflyktsområde. En sån här fin dag var det massor av folk ute i naturreservatet. 


Vi tittade på knölsvanar och gräsänder. Jisses vad stora de är, svanar. Och vad det låter när de flyger nära! Det fanns små fågelskådningsplatser och torn som vi klättrade upp i.

 

Svea och Sigge var jätteduktiga och gick en lång, lång promenad över stock och sten. Svea snubblade och ramlade stup i kvarten, men hon bara skrattade och for upp och sa "det var halt". De klättrade upp på stenar, plockade kottar, kollade en myrstack och tog upp en myra i handen. De var så glada, och Svea var som en liten papegoja och upprepade allt som Sigge sa.

 

Såklart blev det ett litet fikastopp också.

Det blir definitivt fler utflykter till Tinnerö, en fin och solig dag.  Av siggemckvack - 15 mars 2015 20:43

I går var Sigge bjuden på kalas hos en grannpojke. Jag fick följa med som stöd, eftersom Sigge är så blyg och aldrig har varit hemma hos den pojken förut. Jag tänkte nog att jag skulle smita hem efter en stund, när Sigge hade kommit igång. Men se, det tänkte inte Sigge. Så jag blev kvar hela kalaset. Fast det gick ingen större nöd på mig som fick korv med bröd och glass, och prata med pojkens föräldrar. Jag hade klätt mig lite dåligt bara så jag frös rätt ordentligt när barnen var ute och lekte. Sigge var väldigt nöjd över att få gå på kalas, och blev väldigt besviken när det var dags att gå hem. Bra betyg alltså! 

 

Tidigare på dagen var vi ute på vår baksida. Där var det lite mer lä, så det var riktigt skönt i solen. Barnen cyklade och pysslade i pysselbok, Daniel plockade med lite grejer och jag försökte sitta och njuta i solen men fick förstås mest hjälpa barnen eller avstyra bråk eller nåt annat som pockade på min uppmärksamhet. Livet som småbarnsförälder alltså. :)


Av siggemckvack - 11 mars 2015 07:35

Klockan är 7, det är 5 grader ute och jag är på väg till jobbet. Se så fint det är!

Av siggemckvack - 7 mars 2015 15:16

I onsdags kväll började Sigge kräkas, så jag stannade hemma med honom och Svea i torsdags och fredags. Redan på torsdagen blev jag sjuk själv också, fast med förkylning, feber och migrän. Så det var två ganska långa och eländiga dagar.

Idag kände åtminstone jag att vi var tvungna att hitta på nåt om vi inte skulle börja klättra på väggarna. Vi åkte till Flygvapenmuseet och tittade på gamla och nyare flygplan. De har en rolig avdelning med prova-på saker där vi lekte länge. Där kunde man bygga lego, leka med en luftström, para ihop motorljud med rätt flygplan, designa egna flygplan på en skärm och mycket mer. Vi vuxna uppskattade även miljöerna som var uppbyggda och inredda som på 50- 60- 70- och 80-talet. Man kände igen detaljer från när man växte upp och från mor- och farföräldrar.


Barnens olika personligheter märks tydligt ibland. Nu när vi var hemma torsdag och fredag så sa Sigge väldigt glatt "då får vi vara hemma i FYRA dagar!" Och när vi skulle till Flygvapenmuseet ville han först inte åka utan tyckte vi skulle vara hemma. Svea började däremot längta till förskolan och Ines (en kompis på förskolan) redan på fredagen, och när vi sa att vi skulle åka och titta på flygplan så sprang hon ut i hallen och tänkte ta på sig skorna fast hon bara hade trosor på sig.

Av siggemckvack - 5 mars 2015 20:43

Nu i veckan började Maxi i Linköping med näthandel. Man går alltså in på deras hemsida och väljer vad man vill handla, och sen väljer man om man vill hämta varorna på Maxi (utan extra kostnad) eller få dem hemkörda mot en avgift (99/169kr, tror det beror på vilken tid) .

Vi testade tjänsten, och jag beställde varorna i går kväll. Daniel svängde förbi och hämtade de färdigpackade kassarna efter jobbet idag. Himla smidigt! Vi kommer nog använda detta fler gånger. Utbudet var förstås inte lika stort som i butiken, men ändå riktigt stort och det fanns flera märken att välja mellan på varje vara.

Vi fick två knippor tulpaner på köpet när vi testade tjänsten. Trevligt.

Av siggemckvack - 5 mars 2015 19:00

Om tre veckor ska jag iväg på semester, utan familjen. Jag blev oförhappandes medbjuden på en häftig skoterresa-semester som mamma brukar åka på med sina jobbarkompisar. Det ska bli så spännande och häftigt! Jag ska ta tåget till Arlanda och flyga till Skellefteå. Sen åker vi bil ganska långt till en stuga i något som heter Mellanström. Där ska vi vara i två nätter och åka skoter, fiska, laga mat ute över eld mm. Sen åker vi skoter vidare till en stugby i något som heter något ovanligt som jag glömt, men det lät som en nysning. Där ska vi också vara i två nätter. 


Jag ser verkligen fram emot det. Jag är ingen snötjej, men det här känns som en häftig upplevelse att få se storslagen natur. Jag som aldrig varit norr om Åre/Östersund. 

   


Presentation


Sigge föddes 15 februari 2010 och Svea 18 september 2012. Bloggen finns för familj och vänner som inte har möjlighet att träffa Sigge och Svea så ofta, men andra nyfikna är förstås också välkomna! Jag som skriver är mamma Emma.

Sigge

Lilypie Kids Birthday tickers

Svea

Lilypie Third Birthday tickers

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2015
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Sigge & Svea med Blogkeen
Följ Sigge & Svea med Bloglovin'

Kategorier


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se