Senaste inläggen

Av siggemckvack - 12 februari 2015 07:27

här sitter jag och är lite nervös.

Sigge ska till BVC nu på morgonen, på 5-årskontroll. Det betyder att han bla ska få en spruta i armen. Han har varit väldigt arg/orolig när vi pratat om sprutan. Det var ju så länge sen han fick någon vaccination att han inte minns hur det kändes.

Tur att det inte är jag som ska följa med honom!

ANNONS
Av siggemckvack - 10 februari 2015 13:11

Sigge och jag har en lugn dag hemma. Han har ingen feber idag, så i morgon får han nog gå till förskolan igen som det verkar.

Jag har förberett fruktsallad som vi ska ha till mellanmål när vi har hämtat Svea om en stund.

Ikväll kommer mamma hit och stannar ända tills på söndag kan man säga. Hon jobbar ju på dagarna, och så ska hon på nån konferens. Barnen längtar efter mormor och har frågat efter henne i flera dagar.

Sigge är i en period då han är väldigt intresserad av bokstäver och att skriva. Han ber att man ska skriva något särskilt på en lapp och så skriver han av. Han spelar ett bokstavsspel också.

Han skrev barnens namn på kuverten till inbjudningarna till hans kalas tex.

ANNONS
Av siggemckvack - 9 februari 2015 20:42

jag hinner/orkar inte blogga så mycket nu för tiden. Vardagen snurrar på så fort! Det får bli lite sporadiska inlägg när andan faller på.

Idag kom hela familjen hem skapligt så det fortfarande var ljust ute. Daniel och Svea gick in och lagade mat, Bamsebiff med potatismos, och Sigge och jag stannade ute en stund. Vi byggde varsin snögubbe. Det var perfekt kramsnö eftersom det töar.

Nu på kvällen innan barnen lade sig upptäckte vi att Sigge har feber, drygt 38. Så i morgon är jag hemma och vabbar. Förra veckan var det Svea som hade feber, fast hon hade över 39 grader.

Av siggemckvack - 30 januari 2015 17:44

Sigge och jag var till tandläkaren i morse. Sigges andra tandläkarbesök i livet. Han var jätteduktig och gapade ordentligt och satt stilla så tandläkaren kunde räkna tänderna och sätta fluor på dem. Tänderna såg fina ut sa hon. Nu dröjer nästa besök tills Sigge är 6,5 år.

Av siggemckvack - 26 januari 2015 22:14

Igår var vi, hela familjen, på Daniels lilla företag. Firman kallar vi den, och Svea säger "pappa på fiman" så fort Daniel inte är hemma.


Daniel hade köpt nya skåp som han var sugen på att få upp. Nu kanske inte jag är bästa hjälpen till att få upp tre jättetunga plåtskåp på väggen, men det gick till sist. Daniel fick hålla och jag fick skruva. Så här fint blev det:

 

Svea hade somnat i bilen på vägen dit, och Sigge satt snällt och ritade en lång stund. När Svea vaknat busade de runt lite med varandra, och lekte med en tumstock.

 


Sen åkte vi till Maxi och storhandlade, och fikade i maxifiket. Fast jag tog en smörgås, för jag utmanar mig själv att inte äta godis, snacks, bakverk eller dricka läsk/saft ända fram till påsk. Helt benhårt håller jag inte på det, det har slunkit ner några popcorn och en lightcola. Läsken drack jag utan att tänka mig för, hade liksom glömt bort att jag inte ska dricka sånt nu. Jag tänker som så att om jag inte är alltför hård så kanske det är lättare att behålla de goda vanorna även efter att utmaningen är över.

 

Av siggemckvack - 25 januari 2015 21:00

När Sigge fyller år i februari ska han bjuda in sina förskolekompisar (de födda -09 och -10) på kalas. I går började vi skriva inbjudningarna. Sigge skrev på kuverten och jag på korten.

 


Av siggemckvack - 24 januari 2015 20:50

Idag var barnen bjudna på granntjejen Sagas 6-årskalas. Kalaset hölls i Björkborgen, en lokal man kan hyra här i byn, Jag tror jag har hört att huset var fattigstuga en gång i tiden, för huset är väldigt gammalt. Barnen fick klä ut sig om de ville, så Sigge gick dit som pirat och Svea som pumpa. Det blev korv, tårta och lek och bus. Jag var med hela kalaset, liksom några andra föräldrar. Våra barn kan man inte lämna i första taget. Svea är ju dessutom lite för liten att lämnas bort på kalas tycker jag.

 

Barnen var väldigt nöjda med att ha varit på kalas, och Sigge fick lite uppslag till sitt eget kalas i februari.
Av siggemckvack - 24 januari 2015 08:27

nyduschade, pyjamas på, och så lite popcorn i soffan.

När barnen lagt sig var det Daniels och min tur. Fast vi åt plockmat istället - oliver, ostar, korv mm. Sen somnade Daniel uppe i Sigges säng när han gick upp för att säga att det var dags att släcka lampan, och jag somnade i soffan. Hela familjen sov kl 21. Så roliga är vi en fredagskväll.

Presentation


Sigge föddes 15 februari 2010 och Svea 18 september 2012. Bloggen finns för familj och vänner som inte har möjlighet att träffa Sigge och Svea så ofta, men andra nyfikna är förstås också välkomna! Jag som skriver är mamma Emma.

Sigge

Lilypie Kids Birthday tickers

Svea

Lilypie Third Birthday tickers

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2015
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Sigge & Svea med Blogkeen
Följ Sigge & Svea med Bloglovin'

Kategorier


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se