Direktlänk till inlägg 19 januari 2014

Animal welfare center

Av siggemckvack - 19 januari 2014 15:15

Idag kände vi för att hitta på något på förmiddagen så vi totg en taxi och åkte till Animal welfare center vid Long beach. Där tar de emot övergivna och skadade hundar och katter (för här finns det många lösdrivande djur), och hjälper dem genom att vaccinera, medicinera, sterilisera, avlusa, ge dem ordentlig mat, promenader osv. Det mesta av arbetet är det volontärer som utför och de enda intäkterna kommer från donationer samt från en restaurang här som skänker sitt överskott dit. De arbetar också för att placera ut djuren i familjer som kan ta hand om dem, både bland lokalbefolkningen och bland turister. Det är nämligen inte alls ovanligt att turister adopterar en hund som får komma till deras land efter en tids karntän. Jag kollade lite snabbt av nyfikenhet på en informationslapp om hundadoption och där stod det att det kostar ca 20 000 bath, dvs 4-5000 kr.

 


Vi gick en liten rundtur där vi fick se djuren och höra om hur centret fungerar. Katterna gick lösa på området, och de var hur söta som helst. Väldigt vana vid att bli burna på och kelade med. Sigge fick beröm av en volontär att han klappade så fint och försiktigt. Han fick prova att hålla i en också. Det var lite svårt och ovant, men kul. Sen lånade vi en hund och tog med den på promenad. Vi fick äran att gå till stranden med Elvis.  

Sigge blev lite grinig när vi var tvungna att lämna tillbaka Elvis. Han ville ta med honom hem, fast han var lite smårädd för hunden. Vi måste nog hund- och katträna våra barn... Så om du som läser detta har en hund eller katt att låna ut kan du höra av dig till oss i mars när vi kommit hem.   


Resten av dagen har gått i lugnets tecken. Svea sov en lång middagslur då Daniel passade på att gå iväg på fotmassage. Sigge och jag satt på altanen där han ritade och pysslade lite, och jag hade svårt att slita mig från min bok Sandmannen (Kepler) som är så spännande. På eftermiddagen när solen inte stod lika högt gick vi till en skön strandbar som ligger ett stenkast ifrån där vi bor. Vi har gått dit varje eftermiddag sen vi kom. Där kan man slå sig ner på flätade mattor och kuddar under ett parasoll och i de bästa av världar så dricker Daniel en Chang och jag en mangolassi medan barnen leker så fint i sanden framför oss. Men så ser det ju inte alltid ut kan ni tro, ha ha! Oftast kommer barnen och vill dricka upp min mangolassi så att det blir sand i glaset och jag knappt får något själv. Eller så vill Sigge att vi ska komma och sparka boll eller vara med i hans lek på något sätt. Eller så drar Svea upp tonvis med sand på mattan och gnäller utan någon synbar orsak. Fast där emellan kommer det faktiskt en del guldstunder då Daniel och jag hinner byta några ord i lugn och ro. Det är ett ganska härligt ställe att tillbringa eftermiddagen på.


Nu på kvällen har vi varit till en restaurang i närheten och ätit. Sigge sa på en gång att han ville ha spagetti och ketchup, så det fick han (han har varit superduktig på att smaka nya underliga thairätter i dryga två veckor nu). Kära nån vad han lassade in! Han blev helt knäpptyst och bara slevade i sig spagettin. Den var slut på 3 minuter. Själv åt jag grillade revbensspjäll, och det smakade riktigt, riktigt bra. Vi avslutade med att skicka iväg en papperslykta på stranden och stod och tittade på den ända tills den försvann i mörkret långt borta. Egentligen är jag emot sådana där lyktor eftersom de skräpar ner i havet, men nu fick det bli så ändå. Sigge har varit så fascinerad av de där lyktorna när vi har sett andra som har skickat iväg, och nog var det lite magiskt att stå där på stranden och skicka iväg vår egen lykta.


Vi pratade med tjejen som sköter om stället där vi bor. Det är en ung tjej som är riktigt bra på engelska. Vi pratade lite om hur det är att leva i Sverige respektive Thailand, tex om föräldraledighet, skatt och hundar. Här betalar man ca 17% i skatt på sin inkomst, men man får ingenting tillbaka enligt den här tjejen (som vi som har sjukvård mm tillbaka). Därför är det vanligt att man på småställen som här på öarna uppger att man har en lägre inkomst än vad man faktiskt har och så stoppar man mellanskillnanden direkt i fickan.


Här är två bilder från restaurangen där vi åt igår. Båda är tagna vid samma tidpunkt, men den ena med blixt och den andra utan för att man skulle se havet.

 


I morgon bitti packar vi ihop våra grejer igen för att efter lunch dra vidare till Koh Mook.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av siggemckvack - 14 maj 2015 21:20


 

Av siggemckvack - 14 maj 2015 20:47

  Här har vi haft härligt väder idag. Lite blåsigt, men soligt och skönt. Förmiddagen ägande jag åt att skrubba och gno på uteplatsen. Bort med pollen, spindelväv och gamla torra löv. Och så fram med dynor, solsängar och lite blommor. Så här sent f...

Av siggemckvack - 10 maj 2015 20:44


Sigge funderar: - hur kunde mammorna komma efter dinosaurierna? -Ja du, det kan man undra, sa jag. Men papporna då hur tror du de kom? - Från magen såklart! Sigge bygger och bygger med sitt lego. Den här båten satt han och utvecklade och bygde ...

Av siggemckvack - 9 maj 2015 23:09

Bara roligt har vi haft idag. Sigge och jag blev hämtade av Sigges kompis Alma och hennes mamma och syster på förmiddagen. Vi åkte till Leos lekland. Tack vare det fina vädret var där väldigt lugnt och folktomt. Efter ett par timmars lek och lite lun...

Av siggemckvack - 6 maj 2015 21:49


Jag kommer i säng alldeles för sent om kvällarna vilket jag bittert ångrar när klockan ringer 05.30. Men det finns ju så mycket kul man vill hinna med på kvällen! Ikväll har jag hängt med två kompisar och blivit bjuden på mat och rabarberpaj, och igå...

Presentation


Sigge föddes 15 februari 2010 och Svea 18 september 2012. Bloggen finns för familj och vänner som inte har möjlighet att träffa Sigge och Svea så ofta, men andra nyfikna är förstås också välkomna! Jag som skriver är mamma Emma.

Sigge

Lilypie Kids Birthday tickers

Svea

Lilypie Third Birthday tickers

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards