Direktlänk till inlägg 28 januari 2014

Koh Lanta igen

Av siggemckvack - 28 januari 2014 15:44

I fredags kom vi till vårt sista resmål på den här resan (förutom ett par nätter i Phuket innan hemfärd) nämligen Klong dao-beach på Koh Lanta. Det kändes rätt skönt att komma fram och veta att vi ska stanna här nu, att kunna packa upp våra skrynkliga och sandiga kläder från ryggsäckarna och inte längre behöva fundera på i vilken väska och vilket fack vi har lagt deodoranten, myggmedlet eller klockan. Fast det har ju gått otroligt bra att åka runt på olika ställen också! Lite packningskrångel hör väl till.


Det var ju här, på Koh Lanta och precis detta hotell, som vi började planera den här långresan för tre år sedan. Det var lite spännande att komma tillbaka och se om det var som vi mindes det, och vad som hade ändrats. Första dagen var det lite av en chock att det var SÅ otroligt många svenskar här, och ffa barnfamiljer. Ett tag tänkte vi att det var som på Busfabriken, och vi blev lite svettiga av tanken att vi bokat hotell här i fem hela veckor! Men antingen så vande vi oss snabbt, eller så var det något särskilt den där första kvällen, för nu tänker vi inte mycket på det längre utan trivs jättebra.


Vårt rum är väldigt enkelt men rent och prydligt.

 

Bara för att vi ska stanna så länge har vi bett om ett par extra kuddar och det fick vi på en gång. Vi frågade också om det fanns någon vattenkokare att låna till rummet, men alla var redan utlånade. Men några timmar senare kom de med en vattenkokare till oss - en som de troligen varit iväg och köpt för den verkade aldrig använd! Vi har hittat en tältaffär en bit bort som är ungefär som ett thailändskt Claes Ohlsson. De har allt från plastbyttor till rengöringsmedel, brödrostar och sopkvastar. Där har vi handlat på oss lite småsaker som kan vara bra att ha de här fem veckorna, såsom en kaspylöppnare, några teskedar, två kaffekoppar, diskborste och diskmedel mm. Sen köpte vi en liten plastpall där också, som Sigge kan ha att stå på så han når upp till handfatet. Det visade sig vara väl investerade 24 kr, för den används även som sittplats ute på altanen och för att Sigge ska nå upp till lysknapparna.

 


Granne med oss här på hotellet bor en familj från västkusten som har en pojke som är bara ett par månader äldre än Sigge, och en flicka som är snart 2. Vi vuxna pratar en hel del när vi är ut på altanerna samtidigt, och barnen springer emellan och leker. Ja, inte Svea så mycket då, men hon är med när de är på vår altan.


Vi har upptäckt att det finns en genväg från hotellet upp till stora vägen, så dit går vi nästan varje dag i något ärende eller för att köpa med oss lunch tex. Det är bra mycket billigare att äta där. Om vi hämtar lunch där så betalar vi knappt 60 kr för hela familjen. På kvällarna är det ju dock svårt att slå stranden, för det är rätt härligt att sitta där i solnedgången med fötterna i sanden och vänta in någon got mat.

 


Sigge har fått en infektion i ytterörat av badvattnet så han har badförbud och går på mediciner i fem dagar. Det gör dock inte så mycket, för han har inga större besvär av örat och badförbudet verkar han inte hänga läpp över. Han är nöjd med att leka på poolkanten eller ännu hellre sitta i strandkanten och gräva, gräva, gräva med svalkande vågor som slår upp på benen (det kan väl ändå inte räknas som att bada, det är långt ifrån örat). Vi försöker göra lite annat om dagarna också, så att det inte blir badsituationer hela tiden. Resten av resan sen måste han ha silikonproppar i öronen vid bad.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av siggemckvack - 14 maj 2015 21:20


 

Av siggemckvack - 14 maj 2015 20:47

  Här har vi haft härligt väder idag. Lite blåsigt, men soligt och skönt. Förmiddagen ägande jag åt att skrubba och gno på uteplatsen. Bort med pollen, spindelväv och gamla torra löv. Och så fram med dynor, solsängar och lite blommor. Så här sent f...

Av siggemckvack - 10 maj 2015 20:44


Sigge funderar: - hur kunde mammorna komma efter dinosaurierna? -Ja du, det kan man undra, sa jag. Men papporna då hur tror du de kom? - Från magen såklart! Sigge bygger och bygger med sitt lego. Den här båten satt han och utvecklade och bygde ...

Av siggemckvack - 9 maj 2015 23:09

Bara roligt har vi haft idag. Sigge och jag blev hämtade av Sigges kompis Alma och hennes mamma och syster på förmiddagen. Vi åkte till Leos lekland. Tack vare det fina vädret var där väldigt lugnt och folktomt. Efter ett par timmars lek och lite lun...

Av siggemckvack - 6 maj 2015 21:49


Jag kommer i säng alldeles för sent om kvällarna vilket jag bittert ångrar när klockan ringer 05.30. Men det finns ju så mycket kul man vill hinna med på kvällen! Ikväll har jag hängt med två kompisar och blivit bjuden på mat och rabarberpaj, och igå...

Presentation


Sigge föddes 15 februari 2010 och Svea 18 september 2012. Bloggen finns för familj och vänner som inte har möjlighet att träffa Sigge och Svea så ofta, men andra nyfikna är förstås också välkomna! Jag som skriver är mamma Emma.

Sigge

Lilypie Kids Birthday tickers

Svea

Lilypie Third Birthday tickers

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards