Direktlänk till inlägg 6 februari 2014

Mangroveträsk

Av siggemckvack - 6 februari 2014 15:56

Idag hade vi bokat en liten tripp i mangroveträsket för att göra något annat än att bara sola och bada. Det blev väl inte riktigt som vi hade tänkt oss, men jag antar att vi kommer skratta åt det i framtiden. Först och främst så kom longtailbåten en halvtimme för sent och hämtade upp oss vid stranden utanför hotellet. Men det var väl okej, vi har inte direkt några tider att passa. Så åkte vi iväg och det var ganska härligt med vinden och solen och vattnet. Barnen fick bananer och vi fick vattenflaskor att släcka törsten med.

 

Efter en stund stannae båten och då kom det fram apor som vi fick mata med bananer. Ja vi fick, men vi vågade inte utan nöjde oss med att se på när båtmannen matade aporna. Det är ganska häftigt att se hur fingerfärdiga de där aporna är när de tar bort skalet, det är precis som vi människor använder våra händer. Ett par modiga apor kom upp på relingen, och båtmannen lockade förstås ner dem i båten när de såg att jag tyckte det var lite otäckt. Ja, ni kan ju se själva hur jag ser ut:

 

Hur som helst så var aporna mer intresserade av bananerna än mig, så jag klarade mig utan några apattacker (oklart vem som skulle ha attackerat vem). 


När vi skulle åka därifrån så startade förstås inte motorn. Båtkillarna försökte och försökte. De hade till och med startkablar med sig som de försökte starta med, men det hjälpte föga. Att de åker runt med startkablar, samt att de var försenade en halvtimme på morgonen får mig ju att misstänka att det inte var första gången den dagen som motorn strulade. I thailand vill folk inte tappa ansiktet, göra bort sig, så man låtsas helt enkelt som ingenting. Så till oss sa de knappt någonting under tiden de försökte få igång båten. Till sist tog de upp varsin golvbräda ifrån båten och använde dessa till att paddla med. Som tur var så fanns "räddningen" bara tvärs över floden. Vi fick kliva av i ett rangligt pålbygge som stod ut i vattnet, och vänta där en stund medan batteriet laddades. Sen kunde vi ta oss hem igen. Sigge fick hjälpa till att styra, och han "körde" hela vägen hem.

 

Det var ju lite retligt med all väntan och att inte veta hur länge vi skulle bli sittande där i båten, men annars var det en trevlig tur. Som sagt så blir det ju något att minnas, och kanske skratta åt. Rädda blev vi aldrig, för vi var så nära land och det passerade andra små båtar med jämna mellanrum.

 
 
Ingen bild

Faster Fia

7 februari 2014 10:20

Min bror ser ut som en riktig turist :D Ikväll åker vi upp till Göteborg och hälsar på Pelle o Emma...kan man inte komma utomlands till sol o värme får man hitta på att annat att göra om helgerna :D Bilal ska stanna kvar där uppe till tisdag för att göra teorin till körkortet så förhoppningsvis så har han ett svenskt körkort den 18 feb :)

Hälsa alla och ta hand om er

Kramar

siggemckvack

8 februari 2014 14:45

Han ÄR ju en riktig turist. :)

Hoppas det är bra med er båda och med magen. Vi håller tummarna för Bilal. Hälsa!

Kram

 
Ingen bild

GF

7 februari 2014 12:56

Vad stora aporna ser ut blev inte Svea och Sigge
rädda för dom Vilken tur att Sigge var med och kunde
styra så att ni kom fram

siggemckvack

8 februari 2014 14:43

Nej de var inte alls rädda. Sigge ville inte mata aporna, men bara de inte kom för nära så var han cool.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av siggemckvack - 14 maj 2015 21:20


 

Av siggemckvack - 14 maj 2015 20:47

  Här har vi haft härligt väder idag. Lite blåsigt, men soligt och skönt. Förmiddagen ägande jag åt att skrubba och gno på uteplatsen. Bort med pollen, spindelväv och gamla torra löv. Och så fram med dynor, solsängar och lite blommor. Så här sent f...

Av siggemckvack - 10 maj 2015 20:44


Sigge funderar: - hur kunde mammorna komma efter dinosaurierna? -Ja du, det kan man undra, sa jag. Men papporna då hur tror du de kom? - Från magen såklart! Sigge bygger och bygger med sitt lego. Den här båten satt han och utvecklade och bygde ...

Av siggemckvack - 9 maj 2015 23:09

Bara roligt har vi haft idag. Sigge och jag blev hämtade av Sigges kompis Alma och hennes mamma och syster på förmiddagen. Vi åkte till Leos lekland. Tack vare det fina vädret var där väldigt lugnt och folktomt. Efter ett par timmars lek och lite lun...

Av siggemckvack - 6 maj 2015 21:49


Jag kommer i säng alldeles för sent om kvällarna vilket jag bittert ångrar när klockan ringer 05.30. Men det finns ju så mycket kul man vill hinna med på kvällen! Ikväll har jag hängt med två kompisar och blivit bjuden på mat och rabarberpaj, och igå...

Presentation


Sigge föddes 15 februari 2010 och Svea 18 september 2012. Bloggen finns för familj och vänner som inte har möjlighet att träffa Sigge och Svea så ofta, men andra nyfikna är förstås också välkomna! Jag som skriver är mamma Emma.

Sigge

Lilypie Kids Birthday tickers

Svea

Lilypie Third Birthday tickers

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18 19 20 21 22 23
24 25
26
27
28
<<< Februari 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards