Alla inlägg under februari 2014

Av siggemckvack - 19 februari 2014 10:30

På eftermiddagarna när inte solen är lika brännande het går vi gärna ner på stranden. Barnen kan roa sig i timtal med att gräva och springa, och vi vuxna är ibland med och leker. Men ofta passar vi på att njuta av lugnet, och sätter oss i strandbrynet och pratar och tittar på barnen. Efteråt brukar barnen vara så sandiga att man får bära dem direkt in i duschen!

 

Allra roligast är det de eftermiddagar då det är lågvatten och vattnet fortfarande är på väg ner. Då brukar det krylla av spännande djur i den blöta sanden eller i vattenbrynet. Levande snäckor, eremitkräftor, sjökalvar (tror jag att de heter iaf), krabbor mm. Vi samlar eremitkräftor i hinken, fast släpper ut dem sen igen förstås. Sigge har blivit jättemodig och plockar upp kräftorna utan minsta tvekan från vattnet. Första gången Sigge såg en krabba blev han livrädd och drömde tillochmed en mardröm på natten. Så man kan säga att han verkligen har kommit lång sedan dess.


Ibland ligger det massor med decimeterstora geleaktiga klumpar i vattenbrynet. Det är dessa som heter sjökalvar har jag lärt mig (mamma, det var nog dessa de pratade om på Koh Mook, inte sjökor!). Det verkar även vara dessa som ligger under sanden och sprutar upp små vattenstrålar som små fontäner.


Ja, de eftermiddagarna då det är lågvatten är även Daniel och jag fullt sysselsatta med att leta eremitkräftor och utforska djurlivet på stranden. Det är spännande!


Svea har lärt sig att åka rutschkana och fullkomligen älskar det. Fort ska det gå också, så det riktigt pirrar i magen.

 

ANNONS

C+B

Av siggemckvack - 18 februari 2014 15:30

Här är några fler bilder från när mamma och Bertil var här.

 

Det här tycker jag var en oerhört bra bild på dig mamma!


ANNONS
Av siggemckvack - 18 februari 2014 11:30

Åh vad det är härligt att se hur gulliga barnen kan vara mot varandra!

 Av siggemckvack - 17 februari 2014 15:10

Vi har varit till ett par andra ständer för att se mer av Lanta, och för att få lite omväxling i tillvaron. För jo, det kan faktiskt bli lite enformigt att bada i samma pool och hänga på samma strandbit varje dag. Inte för att jag klagar alltså.


För ett tag sedan var vi till en liten strand som heter Relax beach. Den är vad den heter - avslappnad. Där var väldigt lugnt och fint. Sigge plockade små kokosnötter och roade sig länge med dem. När det blev lågvatten kom det fram en massa stenar, eller typ undervattensberg, så man fick välja vart man badade.

 


Idag åkte vi till vår grannstrand Long beach. Den är också vad den heter. Där är mer folk, ungefär som här på vår strand Klong dao. Vår strand är väldigt långgrund så man behöver aldrig vara orolig när man leker i strandkanten med barnen. De måste springa ut många, många meter för att det ens ska nå upp till knäskålarna. Därmed är det också enorm skillnad vid hög- och lågvatten. När det är lågvatten får man gå långt för att ens komma till vattenbrynet. Så är det inte på de andra stränderna här på ön. Där blir det djupt mycket snabbare.

 


När vi vill åka iväg någonstans går vi utanför hotellet bara och hoppar in i en tuk-tuk (moppetaxi med typ sidovagn). Vi knör in oss med vagn och allt, det går fint. När mamma och Bertil var här fick vi plats fyra vuxna, två barn och en vagn i en tuk-tuk. Det trodde jag aldrig skulle gå!

Av siggemckvack - 15 februari 2014 15:50

Har inte hunnit (nej, det är ju sååå körigt att ha semester) få över bilderna till datorn än, så jag får återkomma med ett längre inlägg någon annan dag. Idag har iaf Sigge fyllt år, och han är så nöjd. Lite besviken var han i morse att han inte hade växt något över natten. Men jag berättade att han kanske hade blivit stor på så sätt att han kan mer saker och klarar mer saker själv. Så idag har han klätt av och på sig snabbt som blixten (vilket han har kunnat länge, men nu på semestern har han backat lite och inte alls velat klara det själv), och när vi kom hem från restaurangen gick han före in och klädde av sig och borstade tänderna. Med vuxentandkräm såklart, han är ju stor nu. Fast jag fick borsta lite också efteråt. Sen läste Sigge saga för mig ikväll, istället för tvärt om. Han läste boken Farbror Bertil får en traktor, som han har ägt i ungefär två veckor. Jag blev helt full i skratt för han kunde den ju precis! Han använde precis rätt ord, ord som han inte "kan" eller använder annars, som reparera, ladugårdsvägg, bege sig.


Sigge hade hög feber i går kväll, så idag har vi tagit det lugnt och hållit oss hemma på hotellet även fast han varit feberfri. Vi började dagen med att vinka av mormor och Bertil som skulle åka hem till Sverige igen. Så fort de två veckorna gått! På förmiddagen badade vi i poolen, sen hängde vi på altanen när Svea sov middag. Läste böcker, spelade Alfonsspel, tittade på Emilfilm, öppnade paket och åt lördagsgodis. Sen gick Sigge och Daniel på fotmassage. Sent på eftermiddagen var vi en stund på stranden och lekte och letade eremitkräftor och levande snäckor. En pojke som heter Benjamin hängde med oss. Kanske en ny kompis till Sigge? Ikväll fick Sigge bestämma vilken restaurang vi skulle äta på, och det blev förstås Dinosaurierestaurangen som Sigge kallar den. Egentligen heter den Picasso, men de har stora dinosaurier som barnen kan leka på och med. En bra dag.

Av siggemckvack - 13 februari 2014 14:59

Idag har vi haft kalas för att fira att Sigge fyller år på lördag. Kalaset blev idag för att mamma och Bertil åker hem på lördag morgon. Sigge har väntat i flera månader på att fylla år här i Thailand, så han var laddad idag. Eftersom vi inte har lärt känna några andra något nämre (lite svårt på vårt hotell eftersom hälften av alla boende är stockholmare som hör ihop, ett gäng som hörs! Ja, vi är lite trötta på dem. Sorry alla eventuella stockholmare som läser detta) så var det bara vi på kalaset. Men Sigge var så nöjd så.


Vi hade beställt tårta från German bakery, och den var riktigt, riktigt god. Lite kakor och kaffe/dricka blev det också.

 


Lite presenter fick förstås Sigge. En trägroda, en bil som dansar och spelar "Gagnam style" på hög volym, en tavla med träbokstäver och två igelkottar som man ska snurra på så lyser de i mörkret. Sådana igelkottar och liknande leksaker är väldigt populära bland barnen som befinner sig på stranden på kvällarna (de är förstås i sällskap av sina föräldrar).

 


Vi lånade en kniv i hotellets restaurang för att kunna skära upp tårtan, och det var ingen liten kniv. Jag kände mig som en sjörövare!

 


P.S Alla bilder är tagna av Bertil och mamma, samt av en av de dryga stockhomarna. :) (fast han är nog den mest sympatiske av dem).

Av siggemckvack - 9 februari 2014 14:12

Det har varit en stor thaimarknad inne i Saladan i över en vecka, och vi har varit där ett par gånger. Där fanns alla möjliga konstiga ätbara saker, allt från kycklingspett till rostade kastanjer och gräshoppor, plus en massa saker som jag inte ens vet vad det är för något. Vi vågade inte prova så mycket men ett par grillspett slank ner liksom någon sorts fyllda rån. Sen fanns där kläder, leksaker, knivar, skor, tyger, smycken och en massa kimskrams också. Jag köpte några klädset åt barnen. Till Svea fanns det shorts- och tröjset för 39 bath, dvs ca 8 kr. Hårband och en present som Sigge ska få när han fyller inhandlades också.


I anslutning till marknaden fanns ett litet nöjesfält med några skraltiga karuseller, studsmattor, hoppborgar, gispfigurmålning, pilkastning mm. Daniel provade lyckan med pilkastning, men det gick inte alls som han hade tänkt sig. Sigge åkte några karuseller (de var små och utan fallhöjd om de skulle braka sönder) och målade en gips-sköldpadda.


 


Daniel tycker verkligen om att gå till en barberare och raka sig när vi är här. När han rakar sig med rakapparaten får han bara en massa utslag, och dem slipper han när han blir rakad med kniv. Vi har letat efter den barberaren som han gick till för tre år sedan, men det stället har slagit igen. Som tur är hittade han ett annat ställe som var lika bra, och sen visade det sig att det var samma barberare som för tre år sedan bara att han hade bytt lokal! Det var faktiskt barberaren som frågade Daniel om han inte kände igen honom för han kom ihåg Daniel. Det kan inte vara många turister som kommer till honom eftersom han kom ihåg Daniel. :) Sigge har varit och klippt sig igen. Det var inte onödigt efter den där jättekonstiga klippningen han fick i Phuket. Nu blev han jättefin.

 


Här kommer lite blandade bilder. Sigge och Svea med våra föredetta grannar här på Koh Lanta. De leker brandman i "fottvätten". Tyvärr har grannarna åkt vidare och andra grannar har flyttat in - två storrökande danskar. Förresten verkar vi ha en orm som granne också. Vi hörde talas om den igår, och idag såg vi den själva. En riktigt lång otäck sak. Som tur är var det en grön orm, vilket betyder att den är ofarlig. Men jag gillar det inte ändå...


Svea äter äggnudlar.


Sigge på sitt favoritfordon - en tuk-tuk.


Sigge provar en tjusig hatt.


Ett stånd där man kan köpa fruktshake.

 


Idag har jag brännt mig på magen. Lustigt egentligen för jag har inte varit så himla mycket i solen tycker jag. I och för sig låg jag en timme i solstolen vid poolen när Svea sov, och det hör ju inte till vanligheterna. I morgon får jag låna av barnens solkräm, för vår egen har jag givit bort.

Av siggemckvack - 7 februari 2014 16:30

I lördag kom äntligen mamma och Bertil hit. Som vi har väntat. Nu på lördag åker de iväg till Koh Mook i ett par nätter, ni vet det där jättevackra stället vi var på förut. Vi har lurat iväg "gamlingarna" dit också, så de får uppleva något mer än Klong dao på Koh Lanta. Vi har inte gjort något särskilt sen de kom direkt, utan badat och pratat och ätit.


Första kvällen åt vi inne i Saladan på en mycket trevlig restaurang som heter Black pearl:

 

Och här äter vi hämtmat på vår altan. Daniel har hittat en caesarsallad som är superegod, så den har vi snöat in på för tillfället.

Solnedgång på standen. Det är väldigt långgrund strand så det blir stor effekt när det är lågvatten. Då får man gå hur långt som helst för att komma ut till vattnet. Fast det är roligt också för man hittar så spännande saker på stranden vid lågvatten. Levande snäckor, eremitkräftor och ett antal okända djur.

 


Och så lite lek vid poolen:

 

Vi har varit lite slarviga med att ha solskyddsbyxorna på Svea, för det blir så himla mycket av och på med dem när man ska byta mellan blöja och badbyxor. Oftast har hon bara den långärmade tröjan. Så nu börjar Sveas ben bli riktigt bruna, trots att vi smörjer med faktor 50, hi hi. Hon går runt och stinker vitlök som en gammal grek också, för hon har ätit vitlöksbröd ett par dagar i rad och det gillar hon. Hon liksom skrapar av vitlöken och äter den först.


Båda våra barn har blivit "stora" under resan. Svea har helt slutat med välling (tack för det nu när vi har släpat med oss fyra tunga paket ändå ifrån Sverige), och Sigge använder inte snutte när han ska sova längre. Båda har lagt av helt på eget initiativ.

Presentation


Sigge föddes 15 februari 2010 och Svea 18 september 2012. Bloggen finns för familj och vänner som inte har möjlighet att träffa Sigge och Svea så ofta, men andra nyfikna är förstås också välkomna! Jag som skriver är mamma Emma.

Sigge

Lilypie Kids Birthday tickers

Svea

Lilypie Third Birthday tickers

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18 19 20 21 22 23
24 25
26
27
28
<<< Februari 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Sigge & Svea med Blogkeen
Följ Sigge & Svea med Bloglovin'

Kategorier


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se