Alla inlägg under maj 2012

Av siggemckvack - 5 maj 2012 13:45

I går var det ju lite kyligare igen efter några dagars fantastiskt väder, men på kvällen sken det upp och blev urskönt. Daniel var bort till grannen och hämtade hem gräsklipparen som stått förvarad där i vinter, och den startade så fint. Han tog premiärklippningen på en gång, och självklart sprang Sigge dit och ville åka med. Han satt så nöjd och glad hela klippningen.

 


Själv planterade jag lite jordgubbsplantor i en av våra pallkragar. Tack Yvonne med familj för alla plantorna!

 


Vi satte upp torkvindan också. Den höll på att ta knäcken på mig, men som tur är kom både Daniel och grannen Bernt till undsättning. Jäklar vad de där snörena kan trassla till sig trots att vindan bara stått i förrådet rakt upp och ner hela vintern.


Kolla vilken maskros jag drog upp! Jämför med klädnypan. Bara att inse -vår gräsmatta kommer aldrig att bli någon golfgreen, och det är inget jag eftersträvar heller.  :o)

 

ANNONS
Av siggemckvack - 5 maj 2012 10:00

Sigges mormor är en fena på att sticka. Den här tröjan har hon gjort:

 

ANNONS
Av siggemckvack - 4 maj 2012 20:00

Tänk vad man kan hinna med ibland. En eftermiddag städade jag i mitt och Sigges pysselskåp:

 


Daniel putsade fönstret ovanför diskbänken.

 


Dessutom tvättade vi ett par maskiner, sorterade bland Sigges urvuxna kläder och la ner de som ska sparas i lådor i förrådet, jämförde elpriser, letade reda på Daniels kostym som ska på tvätt, lagade rotmos och grillade starka korvar, och....

Av siggemckvack - 4 maj 2012 09:15

Tidigare i veckan var Sigge med mig på jobbet en dag. Det var spännande och roligt, men också lite läskigt med alla nya barn och vuxna. Alla barn var så nyfikna på Sigge eftersom de hör talas om honom ganska mycket och ofta frågar mig om honom, och flera av de större barnen kommer ju ihåg honom som bebis och till och med när han låg i min mage. Så helst fick jag inte försvinna utom synhåll tyckte Sigge.


Till lunch åt vi korv med bröd utomhus:

 

Av siggemckvack - 3 maj 2012 18:15

Enligt Sigge så är det gröna trollet han har i handen pappa. Pappa säger han varje gång han tar upp trollet. Hi hi, kanske att det finns vissa likheter?!


 

Av siggemckvack - 3 maj 2012 10:00

Kunde maj börja bättre? Så underbart väder att det kändes som sommar. I förrgår var vi på tisdagsträff med ett helt gäng andra familjer från vår föräldragrupp. I vanliga fall är det de föräldralediga som träffas varje tisdag, men eftersom alla var lediga den 1:a maj var vi många fler än vanligt. Vi var hemma hos Malou och Hans och deras barn mitt ute i urskogen. Där blev vi bjudna på lunch och tillbringade tiden utomhus. Tyvärr var jag inte så flitig med kameran, så det blev mest bilder på de vuxna.

     


Där fanns också världens gulligaste hundvalp - Tea (för att hon fick plats i en tekopp när hon var ännu mindre).

     


Sen åkte vi hem och förberedde lite mat. Våra andra grannar, de som vi var med till Thailand, kom på grillat. Vi satt inne och åt, men annars var vi ute hela kvällen ända till kl 20. Barnen gungade och lekte i sandlådan och papporna spelade fotboll. Så himla härlig dag!!

Av siggemckvack - 2 maj 2012 17:30

Sigge har kommit på att det är roligt att rita. Varje dag får vi hem teckningar från förskolan, och ofta ber han om att få rita här hemma.


Vi har några jättebra kritor som ser ut som pennor. De har som ett plasthölje som man kan skruva på så att kritan matas fram vartefter det behövs. Det betyder att de inte går av som kritor brukar göra.

 


Jag sparar ett urval av hans alster i en pärm.

 

Av siggemckvack - 2 maj 2012 09:30

Valborgskvällen tillbringades hos våra vänner här i byn. De bjöd på god mat, och vi hade väldans trevligt.

 

Att få gå och knapra på ett helt äpple var himla festligt tyckte Sigge. Jag har av gammal vana alltid skurit upp äpplet och tagit bort kärnhuset åt honom. Men det behövs visst inte längre... :o)


Våra vänner bor precis brevid där byns majbrasa brukar vara, så vi packade ner barnen i vagnar och gick dit.

   

Fast sova var det ju inte tal om. Sigge höll igång tills vi kom hem vid 22-tiden, och sov till kl 8 morgonen därpå.


Presentation


Sigge föddes 15 februari 2010 och Svea 18 september 2012. Bloggen finns för familj och vänner som inte har möjlighet att träffa Sigge och Svea så ofta, men andra nyfikna är förstås också välkomna! Jag som skriver är mamma Emma.

Sigge

Lilypie Kids Birthday tickers

Svea

Lilypie Third Birthday tickers

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8
9
10
11 12
13
14 15 16 17 18 19 20
21
22 23
24
25
26
27
28 29 30 31
<<< Maj 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Sigge & Svea med Blogkeen
Följ Sigge & Svea med Bloglovin'

Kategorier


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se